''h ελλαδα βρισκεται στο δρομο προς τη βελτιωση''...

01:04 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Τις πολιτικές λιτότητας υπερασπίστηκε η Άγκελα Μέρκελ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, σημειώνοντας ότι «βλέπουμε τώρα τις πρώτες επιτυχίες» τους...

«Η Ιταλία βγήκε από τη διαδικασία της ΕΕ για το υπερβολικό έλλειμμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο προς τη βελτίωση», είπε η καγκελάριος.
Παράλληλα υποστήριξε ότι οι διαρθρωτικές αδυναμίες στις οικονομίες αυτών των κρατών πρέπει να διορθωθούν, προσθέτοντας πως «είναι καλύτερο να είμαστε σκληροί ο
ένας με τον άλλο τώρα».
Η Μέρκελ διέψευσε ότι δεν νοιώθει συμπόνια για τους πολίτες σε άλλες χώρες. «Η καρδιά μου χτυπά με ενθουσιασμό για τους άλλους στην Ευρώπη», δήλωσε.
Ακόμη, όταν ρωτήθηκε για τη ρωσική ιδέα να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την πρόταση αυτή.
«Σήμερα υπήρξε μια ενδιαφέρουσα πρόταση, με τη Ρωσία να καλεί για πρώτη φορά τη Συρία να θέσει το χημικό οπλοστάσιό της υπό διεθνή έλεγχο», είπε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι ελπίζει να υπάρξουν πράξεις για να εφαρμοστεί η πρόταση αυτή και να μην αποδειχθεί ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ακόμα η καγκελάριος τάχθηκε εναντίον των ίσων δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ιδίου φύλου όσον αφορά στις υιοθεσίες παιδιών.
«Προσωπικά δεν θα εισηγούμουν ένα νομοσχέδιο για την πλήρη ισότητα στις υιοθεσίες», είπε η Μέρκελ. Το θέμα, πρόσθεσε, αφορά την ευτυχία του παιδιού.
«Μπορεί να μοιάζει κάπως παλιομοδίτικο, αλλά πρέπει να πω ότι έχω δυσκολίες ως προς αυτό», σημείωσε η καγκελάριος.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα