''h ελια να κληρονομησει και τα χρεη του πασοκ''...

15:54 30/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό εν όψει ευρωεκλογών είναι τετραπλάσια από την επιχορήγηση που θα δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει «πυρ και... μανία» την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Ο Νίκος Παππάς, ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, με σημερινό του tweet
ζητά να μεταφερθούν στην «Ελιά» -που είναι το σχήμα με το οποίο θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στις φετινές ευρωεκλογές- και τα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελιά κληρονόμησε τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ 2009. 1,5 εκατομμύριο για τις εκλογές. Η Ελιά λοιπόν κληρονομεί και τα χρέη. Να μη ξεχνιόμαστε», έγραψε ο κ. Παππάς στο twitter. Για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο τρόπος με τον οποίο διανέμεται στα κόμματα η κρατική επιχορήγηση εν όψει ευρωεκλογών αποτελεί «αιτία πολέμου», κάτι που εξέφρασε με το σχόλιό του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε προ ημερών από τη Βουλή, για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα λάβει 1.368.360 ευρώ, την υψηλότερη δηλαδή επιχορήγηση από όλα τα κόμματα, με βάση το γεγονός ότι το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές του 2009 με 36,64%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παράτο γεγονός ότι στις εθνικές εκλογές του 2012 συγκέντρωσε ποσοστό 26,89% του εκλογικού σώματος θα εισπράξει μόλις 352.730, με βάση το εκλογικό ποσοστό που είχε επιτύχει στις ευρωεκλογές του 2009 οποτε είχε λάβει το 4,7% των ψήφων.

«Οι νομοθετικές αλλαγές που προώθησε πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών καταλήγουν σε προφανή πολιτικά άτοπα, αφού λόγου χάρη η εκλογική χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποδοκίμασαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές, θα λάβει σχεδόν τετραπλάσια χρηματοδότηση σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα