Πανελλαδικη απεργια των δικηγορων απο τις υποθεσεις του ικα...

15:37 30/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Πανελλαδικά από την 5η Μαΐου 2014 και μετά, οι δικηγόροι θα απέχουν από την εκδίκαση των υποθέσεων του ΙΚΑ, μέχρι η διοίκηση του πρώτου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, να υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά...
με τους συνεργαζόμενους με το Ίδρυμα δικηγόρους τα οποία θα καθορίζουν την αμοιβή τους, σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
συνήλθε εκτάκτως σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα (σύμφωνα και με την από 29.4.2014 απόφαση της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, «την αποχή από 5.5.2014 των δικηγόρων της χώρας από τις υποθέσεις του ΙΚΑ (των δικηγόρων του ΙΚΑ ανά υπόθεση, των δικηγόρων του ΙΚΑ με πάγια αντιμισθία και των δικηγόρων των αντιδίκων του ΙΚΑ) μέχρι την υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ του ΙΚΑ και των ανά υπόθεση δικηγόρων, που θα προβλέπει ως αμοιβή των δικηγόρων αυτών τις νόμιμες αμοιβές του Κώδικα Δικηγόρων».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Βασίλης Αλεξανδρής, στις 14 Απριλίου 2014 είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στην οποία έκανε λόγο για "απαράδεκτους, καταχρηστικούς και αναξιοπρεπείς για την επαγγελματική τους υπόσταση οικονομικούς όρους των δικηγόρων που συνεργάζονται με το ΙΚΑ".

Τους "υποχρεώνετε -τόνιζε στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής- να σας παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αμοιβές κατώτερες από τα κατώτατα όρια του Κώδικα Δικηγόρων".

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ καλούσε με την επιστολή του τον διοικητή του ΙΚΑ να αποσύρει σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού παροχής δικηγορικών υπηρεσιών, το οποίο διανέμει προς υπογραφή σε όλους τους συνεργαζόμενους με το Ίδρυμα δικηγόρους.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα