''γιατι δεν αποκλειεται συμφωνια στο εurogroup της 24ης απριλιου''...

21:15 23/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών δεν είναι τόσο τόσο μακρινή όσο φανταζόμαστε και μπορεί...
να έλθει νωρίτερα απ' ό,τι περιμένουμε, τονίζει το BloombergBrief.

«Μια σύγκριση μεταξύ της λίστας μεταρρυθμίσεων και των συστάσεων των δανειστών δείχνει ότι οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει στις περισσότερες μεταρρυθμίσεις και παραμένουν μόνο μερικά μικρά εμπόδια» τονίζει, προσθέτοντας ότι η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό κίνητρο για να μετατρέψει αυτή τη σύγκλιση
απόψεων σε συμφωνία ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Ελλάδα.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο συμφιλιωτική στάση, προσθέτει, υποστηρίζοντας πάντως ότι «δεν πρέπει να αποκλείουμε την πιθανότητα συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής».

Συγκεκριμένα:

Στην αγορά εργασίας:

Οι ελληνικές αρχές δεν ζητούν πλέον μια ευρεία και απότομη αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά αντίθετα προχωρούν σε σταδιακή αύξησή του, με βάση πάντα την πραγματική οικονομία, κάτι που δίνει στην ελληνική κυβέρνηση την ευκαιρία να αναβάλλει το μέτρο προς το παρόν, αναφέρει το Bloomberg.

Σύγκλιση απόψεων υπάρχει και όσον αφορά τον μη διαχωρισμό του κατώτου μισθού ανάλογα με την ηλικία αλλά και στο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων». Αν και το τελευταίο μέτρο δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στη λίστα η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε σε μεταγενέστερο στάδιο. «Αγκάθι» παραμένουν ωστόσο οι ομαδικές απολύσεις. Μία από τις δύο πλευρές θα πρέπει να αλλάξει στάση στο θέμα για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, αναφέρει το Bloomberg.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα