Μειωση των αποδοσεων των ελληνικων τριετων ομολογων...

20:16 23/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι επενδυτές φαίνονται να είναι πιο ήρεμοι σήμερα Πέμπτη ...
εν αναμονή του άτυπου Eurogroup στη Ρίγα, έπειτα από την αύξηση του ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA από την ΕΚΤ.

Μικρή πτώση σημειώθηκε στις αποδόσεις καθώς από 26 μονάδες βάσης, το κόστος δανεισμού μειώθηκε στις 25.4, δείχνοντας έτσι ελαφρά
μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική μεταστροφή από τον πανικό που επικρατούσε την προηγούμενη βδομάδα όταν το κόστος δανεισμού για το ελληνικό κράτος έφτασε το 30% εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών σε ένα ενδεχόμενο διαπραγματευτικό αδιέξοδο και με την πιθανότατη αδυναμία του ελληνικού κράτος να αποπληρώσει τα χρέη του τον Μάιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg αργά τη Τετάρτη ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να αυξήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες από 1,5 δισ. ευρώ σε 75,5 δισ. ευρώ, μια σημαντική κίνηση που φαίνεται για τώρα να καθησυχάζει τους επενδυτές.

Φυσικά μια αδυναμία απόφασης θα βάλει και τις ελληνικές τράπεζες σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς το ελληνικό κράτος θα πρέπει να καταβάλει τον Μάιο 1 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και στις 8 και 15 Μαΐου από 1,4 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα