''για να με απαξιωνει, κατι σωστο θα εχω κανει''...

21:45 7/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Το… γάντι σήκωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ και προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, στις αναφορές που έκανε ο κ. Βενιζέλος στο πρόσωπό της...
Σε μια «σκληρή» απάντηση η κα Κοππά σημείωσε πως ο κ. Βενιζέλος «αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο ήθος, τις αρχές και την αξιοπρέπειά μου. Όσο
τον άκουγα, σκεφτόμουν ότι μάλλον κάτι σωστό έχω κάνει».

Εξηγώντας την απόφασή της να συμπαραταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ είπε πως δίνει τη μάχη των ευρωεκλογών «μαζί με ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων στη βάση αρχών που ο ίδιος έχει εγκαταλείψει». Συμπληρώνει, δε, πως «αν έψαχνα για μια "θεσούλα", όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, θα επέλεγα ένα μεγάλο κόμμα».

Μιλώντας για το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας είπε πως «αξίζει να υπάρξει και να ανασυνταχτεί: αυτόνομος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, δημοκρατικός, προοδευτικός, μεταρρυθμιστικός. Στους κοινωνικούς χώρους κάνει, κάθε μέρα, δυναμικά αισθητή την παρουσία του».

Η κα Κοππά στην ανακοίνωσή της υπογράμμισε πως θλίβεται για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, «η κατρακύλα και η "εξαέρωση" όπου έχει οδηγήσει το κόμμα ο κ. Βενιζέλος δεν τους αξίζουν».

Αναφερόμενη προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν θα ακολουθήσω τον "ευφυή" κ. Βενιζέλο στον κατήφορο των ύβρεων. Από ό,τι είδαμε και στη Βουλή πριν μια βδομάδα, φαίνεται ότι τελευταία είναι η μέθοδος που επιλέγει. Αυτό απλώς αποδεικνύει καθημερινά το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Ο καθείς επιλέγει τον τρόπο που πολιτεύεται. Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε», κατέληξε η κα Κοππά.

Να σημειωθεί πως ο κ. Βενιζέλος κατά τη συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή, είχε αναφερθεί στην κα Κοππά χωρίς να την κατονομάζει, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Βενιζέλος είπε: «ο τυχοδιωκτισμός από ένα σημείο και μετά υπονομεύει και την ευφυΐα σου. Δεν υπάρχει πιο προοδευτικό αγαθό από την αξιοπρέπεια, αυτό που σε καθιστά πραγματικά προοδευτικό είναι το βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, κοινωνικής, πολιτικής, θεσμικής αξιοπρέπειας».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα