Γερμανια: πλαφον 200.000 προσφυγων ετησιως ζητα το csu...

14:01 23/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Προσφυγικό πλαφόν ζητά το βαυαρικό κόμμα και εταίρος στον "μεγάλο συνασπισμό" της Μέρκελ ασκώντας ...
ασφυκτική πίεση στην Γερμανίδα καγκελάριο, λίγες ημέρες πριν τις τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαρτίου.

Για τον ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών και πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζέεχοφερ, το σχετικό ετήσιο πλαφόν πρέπει να οριστεί στις 200.000.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) ζητούν την θέσπιση ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία ανεξαρτήτως της έκβασης των επικείμενων
διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

"Πιθανότατα όλα αυτά τα διεθνή μέτρα δεν θα είναι αρκετά", επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, μιλώντας στην εκπομπή "Berlin Direkt" του γερμανικού δικτύου "ZDF". "Γι΄αυτό και θα πρέπει να αντιδράσουμε τώρα στη Γερμανία", τονίζει ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θεμιτή τη μείωση των προσφυγικών ροών που καταφθάνουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της βαλκανικής οδού αν και όπως τόνισε, στη βόρεια Αφρική περιμένουν ήδη χιλιάδες άνθρωποι για να τολμήσουν το ταξίδι προς την Ευρώπη.

"Θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα αξιοποιηθούν άμεσα άλλοι διάδρομοι. Και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ορίσουμε τον αριθμό των προσφύγων που είναι σε θέση να απορροφά ετησίως η Γερμανία", πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα