''γεφυροποιοσ'' ο φαιμαν για το προγραμμα - γεφυρα που ζητα η αθηνα...

19:25 9/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Τη διαβεβαίωση ότι η Αυστρία θα υποστηρίξει τη θέση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για ένα πρόγραμμα-«γέφυρα» έλαβε...
ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε "σε πολύ θετικό κλίμα".

Ο κ. Φάιμαν, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, "τόνισε τη σημασία και την ανάγκη που υπάρχει, για να
προκύψει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, ενώ παράλληλα θεώρησε ρεαλιστικές και λογικές τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης".

Επιπλέον, υπογράμμισε στον κ. Τςίπρα πως "θεωρεί σημαντικό να δώσει η Ελλάδα διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η προσωρινή συμφωνία-γέφυρα".

Μάλιστα, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν ότι "με την τελευταία, άλλωστε, ο καγκελάριος συμφωνεί και θα την υποστηρίξει ως θέση στη Σύνοδο Κορυφής".

Επίσης, υπήρξε συμφωνία και για το θέμα της Ρωσίας. Όπως υπογραμμίστηκε, "κοινή θέση τόσο του Αυστριακού καγκελάριου όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας και όχι επέκταση των κυρώσεων".

Τέλος, όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, "οι επαφές της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό πάντοτε την επίτευξη μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους και το σεβασμό της λαϊκής εντολής".
Keywords
Τυχαία Θέματα