ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

11:42 24/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν από τη σφοδρότατη αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αργά το βράδυ της Δευτέρας προς το ξημέρωμα της Τρίτης...

στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια της Τρίπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, υπάρχουν τρεις νεκροί και 150 τραυματίες από την επίθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους, καθ'οδόν μέσα στο λεωφορείο
με το οποίο τους μετέφερε σε νοσοκομείο της Τρίπολης λίγη ώρα μετά το πέρας της επιδρομής.

Ο Μούσα ενημέρωσε τους ξένους δημοσιογράφους ότι οι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις της πολιτοφυλακής. Πρόκειται, όπως ισχυρίστηκε, για μονάδες εθελοντών πολιτών που υποστηρίζουν το στρατό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του καθεστώτος Καντάφι τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι που ζουν κοντά στο ξενοδοχείο, που έχουν καταλύσει οι ξένες δημοσιογραφικές αποστολές.

«Στη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν εναντίον υποστέγου στρατιωτικών οχημάτων δίπλα στο συγκρότημα Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια", κατοικίας του συνταγματάρχη Καντάφι "με κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας», υπογραμμίζει η Ατλαντική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της.

«Το σημείο αυτό ήταν γνωστό από την αρχή της επιχείρησης καταστολής εναντίον του λαού, τον Φεβρουάριο του 2011 και παρέμενε σημείο από όπου εξοπλίζονταν οι καθεστωτικές δυνάμεις που πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τους αμάχους και εμείς θα συνεχίσουμε να πλήττουμε στόχους από τους οποίους προέρχεται η βία αυτή», τόνισε ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ.

Η περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια πάντως που δέχθηκε και σήμερα την επίθεση των Νατοϊκών δυνάμεων αποτελεί το χώρο όπου βρίσκονται οι κατοικίες του Μουαμάρ Καντάφι και της οικογενείας του αλλά και των συνεργατών του.
Keywords
Τυχαία Θέματα