Φονικες μαχες ισλαμιστων - κουρδων στο βορρα...

09:57 3/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον 12 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχες με κούρδους ενόπλους στην συριακή επαρχία Χασάκα, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

Δεν ήταν διαθέσιμες πληροφορίες για τυχόν απώλειες από την κουρδική πλευρά στις συγκρούσεις με τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, στα χωριά Σελ Αγά και Γκερκ Λάγκε, σύμφωνα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο αντιπολιτευόμενων και γιατρών στη χώρα.
Οι ισλαμιστές
βομβάρδισαν νωρίτερα την Ρας Αλ Άιν, μια κοινότητα όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, στη βόρεια Συρία.
«Η Ρας Αλ Άιν έγινε τα ξημερώματα στόχος ενός σφοδρού βομβαρδισμού», δήλωσε σύρος κούρδος ακτιβιστής, κάνοντας λόγο για μάχες στην περιφέρειά της.
Οι κούρδοι μαχητές εξεδίωξαν τους ισλαμιστές από τη Ρας Αλ Άιν από τα μέσα Ιουλίου. Έκτοτε μάχες μαίνονται ανάμεσα στις δύο πλευρές σε περιοχές όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.
Συρία: Ισχυρή έκρηξη στη Χομς Σε άλλες περιοχές της Συρίας ο στρατός βομβάρδισε ξανά τη συνοικία Τζούρατ Αλ Σίγια, στην πόλη Χομς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε πέντε ημέρες μετά την ανακατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Χαλντιγέ, συνοικίας την οποία έλεγχαν οι αντικαθεστωτικοί. Η πολεμική αεροπορία έκανε τουλάχιστον δύο επιδρομές στην Αλ Χάρα, στην επαρχία Ντεράα, στο νότο, όπου οι αντάρτες είχαν επιτύχει να προελάσουν τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.
Στο μεταξύ, η συνοριοφρουρά της Ιορδανίας απέτρεψε μια προσπάθεια να μεταφερθεί μια «μεγάλη» ποσότητα όπλων, πυρομαχικών και ναρκωτικών από τη Συρία στο εσωτερικό της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ιορδανικός στρατός.
«Δυνάμεις της συνοριοφρουράς κατέσχεσαν την Πέμπτη το απόγευμα μεγάλες ποσότητες οπλισμού, πυρομαχικών και διαφόρων ειδών ναρκωτικά, που γινόταν προσπάθεια να εισαχθούν λαθραία στην Ιορδανία», ανέφερε ο στρατός.
Η ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra, δεν διευκρίνισε το είδος και την ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών, ούτε τον αριθμό και τις εθνικότητες των λαθρεμπόρων.
Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα στον ιορδανικό Τύπο, έγιναν συλλήψεις.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα