Mε παραιτησεις απειλουν τα μελη του κομματος μπερλουσκονι

08:56 3/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Κλιμακώνουν τις πιέσεις στον πρόεδρο της Ιταλίας και στην κυβέρνηση συνασπισμού οι κοινοβουλευτικοί του Λαού της Ελευθερίας (Pdl), του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απειλώντας να παραιτηθούν και εκ των πραγμάτων να...
εξωθήσουν τη χώρα σε εκλογές, μερικούς μήνες μετά τις προηγούμενες που κατέληξαν σε νίκη του Pdl, αλλά χωρίς την αναγκαία πλειοψηφία.

Την Παρασκευή είχαν συνάντηση με τον Μπερλουσκόνι για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, οι οποίες αποσκοπούν να εξασφαλίσουν ότι ο Μπερλουσκόνι
θα μείνει με κάθε τρόπο στο πολιτικό προσκήνιο.

Εξάλλου και ο ίδιος δείχνει ότι δεν θα «παραδοθεί» και θα προσπαθήσει να μην εκτίσει την ποινή φυλάκισης που επιβεβαίωσε το Ανώτατο Δικαστήριο την Πέμπτη.

Ο Μπερλουσκόνι, κατά την συνάντηση, αξίωσε νωρίτερα άμεση μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης ή πρόωρες εκλογές. Φέρεται δε να είπε στους κοινοβουλευτικούς του, σύμφωνα με πηγή του Pdl, ότι «εάν δεν υπάρξει μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης, είμαστε έτοιμοι για νέες εκλογές».

Εξάλλου επανέλαβε, σύμφωνα με την Rai, ότι «η καταδίκη του ήταν εντελώς αβάσιμη κι έχει ως αποκλειστικό στόχο τον εξοστρακισμό του από την δημόσια ζωή» της Ιταλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα