Φιλης : να μην ολοκληρωσουμε το πραξικοπημα που ξεκινησε στις βρυξελλες...

00:31 16/7/2015 - Πηγή: Fimotro
«Το πραξικόπημα που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες θα ολοκληρωθεί άθελά μας εδώ στη βουλή», προειδοποίησε ο Νίκος Φίλης, ...
απευθυνόμενος σχεδόν αποκλειστικά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος είπε ότι το πραξικόπημα «ήθελε να τιμωρήσει την Ελλάδα, τιμωρώντας την κυβέρνησή της».

«Το πραξικόπημα είχε σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση,
να δείξει ότι η κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά θα είναι και η τελευταία», είπε και πρόσθεσε πως αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι τα συμφέροντα του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, «που θέλει να απαγορεύσει τις επιλογές των πολιτών έξω από τον μονόδρομο των μνημονίων».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, «είναι σαφές ότι πολλοί από εμάς που έχουμε θητεύσει στο κίνημα της αριστεράς, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ηθική της ευθύνης και την ηθική του φρονήματος».

«Δεν πρέπει σήμερα άθελά μας να ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές στις Βρυξέλλες. Στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς ως μήνυμα στην Ευρώπη», υπογράμμισε για να συμπληρώσει ότι χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μέλλον των φτωχών θα είναι σκληρό, «πιο σκληρό από όσα προδιαγράφει το μνημόνιο που με το πιστόλι στον κρόταφο φέραμε εδώ».

Τόνισε, τέλος, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την Χρυσή Αυγή και ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει ελπίδα και αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα