Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016, μερος 23ο, αντιδρασεις κομματων για ελεγχομενη ενημερωση, ερωτεσ-γαμοι-εραστεσ!

11:46 9/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Με το στρατηγικό σχεδιασμό για την ενημέρωση και προπαγάνδα που πρέσβευε το ΠΑΣΟΚ μετά τη νίκη του, έπαιρνε σάρκα και οστά από τα πρόσωπα που μπορούσαν να την υπηρετήσουν...
μέσα από την κρατική τηλεόραση.

Η βίαιη αλλαγή στις κοινωνικές δομές της κοινωνίας και οι αλλαγές που έφερνε το κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου έπρεπε να εμφορείται από σοσιαλιστικό δογματισμό, καταργώντας το παλιό και φθαρμένο
πολιτικό και συντηρητικό κατεστημένο-κατά τη γνώμη τους-με νέες και καινοτόμες ιδέες που τάραξαν την κοινωνία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε μια επανάσταση σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που ήταν αδιανόητο πριν λίγα χρόνια.
Από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ήταν:

-Κατάργηση της ποδιάς στα γυμνάσια λύκεια και δημιουργία σχολικού συνδικαλισμού(παγκόσμια πρωτοτυπία)

-Αποποινικοποίηση της μοιχείας

-Νομοθέτησε τον πολιτικό γάμο

-Αναγνώρισε την Εθνική αντίσταση και συνταξιοδότησε τους «αγωνιστές»

-Επέτρεψε σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες από το ανατολικό μπλόκ να επιστρέψουν στην Ελλάδα τους οποίους και συνταξιοδότησε μέσω του ΝΑΤ και ΙΚΑ χωρίς διακρατικές συμφωνίες( το ΝΑΤ κατέρρευσε)

-Έδωσε αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους χωρίς μελέτες βιωσιμότητας των ταμείων.

-Κατήργησε τους γενικούς διευθυντές του δημοσίου και την ιεράρχηση του δημοσιουπαλληλικού κώδικα και εφάρμοσε κομματικό κώδικα.

-Ενοποίησε σε ένα σώμα χωροφυλακή και αστυνομία τοποθετώντας στην κορυφή πρόσωπα φίλα προς το κίνημα.

-Οι Ένοπλες δυνάμεις είχαν την ίδια τύχη, ενώ χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί είχαν περάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην πορεία της σταδιοδρομία τους.

-Με τα χρήματα της τότε ΕΟΚ την οποία «ξόρκιζε» με το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» άσκησε την οικονομική πολιτική μοιράζοντας το χρήμα, αρκετά δις ECU (σημερινά ευρώ) για άλλους σκοπούς από αυτούς που προορίζονταν. Έτσι, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να γίνουν έργα υποδομής και ανάπτυξη της χώρας. Δρόμοι, Μετρό, Αεροδρόμια, λιμάνια, εκβιομηχάνιση, αγροτική ανάπτυξη και ποσοστώσεις αγροτικών προϊόντων, πανεπιστήμια εκπαίδευση κλπ. Τα δις που έδωσε η ΕΟΚ πήγαν σε άλλους σκοπούς και φαγοπότι. Αν όλα αυτά είχαν γίνει τότε με μια σωστή διαχείριση από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ίσως σήμερα να είχαμε μια διαφορετική Ελλάδα.

Αυτά και πολλά άλλα που έκανε το ΠΑΣΟΚ στο σύντομο χρονικό διάστημα, έπρεπε να γίνουν κτήμα των Ελλήνων μέσα από την ΕΡΤ-ΕΡΤ2 για να αποθεώνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου για το χρήμα που έδωσε και τις «δημοκρατικές ελευθερίες στον καταπιεσμένο Ελληνικό λαό που τον απελευθέρωσε από την επάρατη δεξιά».

Εντωμεταξύ νέα πρόσωπα φτάνουν από τη συμπρωτεύουσα και την Πελοπόννησο και μπαίνουν στο παιχνίδι. Και ενώ ΕΡΤ-ΕΡΤ2 ακολουθεί το δρόμο της, ο φτερωτός Έρωτας κάνει την εμφανησή του, τόσο στο ραδιομέγαρο όσο και στην κατεχάκη. Ο σοσιαλισμός ζει τον απόλυτο έρωτα και τις ερωτικές σχέσεις. Μέσα από τον έρωτα προκύπτουν και γάμοι. Ο Δημήτρης Κατσίμης παντρεύεται την Έλλη Στάη, ο Γιώργος Δουατζής την Μάγια Γάγκη και η Σεμίνα Διγενή τον Γιώργο Καραλή. Αργότερα όπως θα δούμε έγιναν και άλλοι γάμοι, ενώ δημιουργήθηκαν και πολύ δυνατές ερωτικές σχέσεις. Πώς που πότε και πως κάνετε υπομονή. Πελοπόννησος και βόρεια Ελλάδα κερδίζουν τις καρδιές στελεχών της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η λάμψη και δόξα του γυαλιού, κάνει πιο ευάλωτο το γυναικείο φύλλο που επιθυμεί να εμφανιστεί στην τηλεόραση μέσα από μια σχέση με ισχυρούς του χώρου(ακόμη και σήμερα και πάντα και κυρίως σε «ψώνια», ο ιδιωτικός τομέας της τηλεόρασης δεν εξαιρείται).

Αλλά ας γυρίσουμε στους νέους ηγήτορες της ραδιοτηλεοπτικής ενημέρωσης και προπαγάνδας με την κυβερνητική καθοδήγηση, που έχουν αναλάβει. Μέσα από τις ειδήσεις και τις πολιτικές εκπομπές, ενίοτε με την κάλυψη και εκπομπών γενικού περιεχομένου, προβάλλουν και προπαγανδίζουν κυβερνητικά και πολιτικά-ανύπαρκτα πολλές φορές-επιτεύγματα. Στις συζητήσεις των εκπομπών γινόταν-συνήθως-επιλεκτική επιλογή προσώπων για να μην υπάρχουν προβλήματα. Τις εκπομπές που παρουσίαζαν πολλές φορές όπως: Όλγα Τρέμη, Γιάννης Βλαστάρης, Μάκης Γιομπαζολιάς, Βίκτωρ Νέτας, Ντένης Αντύπας, Δημήτρης Καλούδης, Παύλος Αλέπης, ή άλλα πρόσωπα, δεν θα έλεγα ότι είχαν την απόλυτη ελευθερία των προσκεκλημένων πολιτικών συνομιλητών τους ή μη. Υπήρχε πάντα ενημέρωση και έγκριση άνωθεν, όταν επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυβέρνηση, όσο καλή διάθεση και αν είχαν οι οικοδεσπότες.

Ένα παράδειγμα:

Σε μια εκπομπή αθλητικού περιεχομένου για ποδόσφαιρο και αθλητισμό που πρόκειται να βγει ζωντανά ένα βράδυ, μεταξύ των προσκεκλημένων είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας αθλητισμού της ΝΔ, Κώστας Παπαναστασίου, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο του αθλητισμού. Μέσα στην μεγάλη αίθουσα σύνταξης των ειδήσεων ο διευθυντής Δημήτρης Κατσίμης και μερικοί συντάκτες έχουμε πιάσει ψιλοκοβούντα, όταν χτυπάει το τηλέφωνο στη θέση της δακτυλογράφου Αγγελικής Πλάκα ότι τον ζητούν στο τηλέφωνο και να πάει στο γραφείο του. Ο ίδιος ζητάει να τον συνδέσουν εκεί. Στην γραμμή είναι ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Κατσιφάρας. Με βάση τα όσα ακούγονταν απαιτούσε να μην συμμετέχει στην εκπομπή ο Παπαναστασίου.

Ο κύριος Κατσίμης- προς τιμήν του-προσπάθησε να τον πείσει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Στην επιμονή του υπουργού απάντησε «απολύστε με», η εκπομπή θα βγει κανονικά. Ο κύριος Κατσίμης και δικαιολογημένα έχει υψώσει τους τόνους της φωνής του και μπράβο του, δεν καταλάβαινε θεό. Από τα νεύρα του πέταξε το τηλέφωνο και έφυγε στο γραφείο του. Η εκπομπή ακυρώθηκε και δεν βγήκε στον αέρα. Τι έγινε θα το μάθετε σε άλλες αναρτήσεις.

Το ίδιο συνέβαινε και με τα δελτία ειδήσεων κόψε-ράψε στα μέτρα μας. Ανακοινώσεις των κομμάτων εξαφανίζονταν, η τις μετέδιδαν μισές. Άλλες φορές περιμένοντας να έρθει η κυβερνητική απάντηση πήγαιναν στα σκουπίδια αφού τελείωνε το δελτίο. Το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης αφορούσε κυβερνητικές δραστηριότητες οι οποίες είχαν προτεραιότητα. Αν ανατρέξει κανείς στα δελτία της εποχής, θα διαπιστώσει ότι η προβολή της κυβέρνησης και αξιωματούχων του κινήματος ήταν προκλητική, από διάφορες περιοδείες και επισκέψεις υπουργών στην επικράτεια ή την Αττική.

Αυτό είχε εξοργίσει τη ΝΔ που άρχισε να διαμαρτύρεται και να επιτίθεται στην κυβέρνηση για μονομερή ενημέρωση, αλλά διοίκηση και κυβέρνηση αδιαφορούσαν.

Έτσι αποφάσισε να δράση ο ίδιος ο Αβέρωφ και το επιτελείο του με περιοδείες και συγκεντρώσεις, έχοντας τη στήριξη των οργανώσεων της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, Μάνο Μανωλάκο και 4 επίλεκτα στελέχη. Διονύση Μπεχράκη, Παντελή Λιάτα, Κυριάκο Στεφανάκο και Γιάννη Πίττα, για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ που πανηγυρίζει για επίπλαστα επιτεύγματα μαζί με τον φιλικό τύπο και την κρατική τηλεόραση. Στο παιχνίδι αντιπαράθεσης μπαίνει και η νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Οι πραγματικές μάχες μόλις αρχίζουν.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 24ο, αποπομπές, ο μεγάλος έρωτας στελέχους και ο Σκανδαλίδης υπηρετεί τη θητεία του στο γραφείο τύπου της ΥΕΝΕΔ-ΕΡΤ2. Μείνετε μαζί μας.
Keywords
φακελος, ΕΡΤ, ενημερωση, ενημερωση, φακελος, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, ελλαδα, νατ, ικα, εοκ, νατο, δις, μετρο, νέα, ειδήσεις, νεα δημοκρατια, δραση, οννεδ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, αποποινικοποιηση, αβερωφ, αστυνομια, γνωμη, εθνικη, εοκ, θητεια, νατ, σοσιαλισμος, τηλεοραση, τηλεφωνο, τυχη, υενεδ, αγροτικη, ανδρεας παπανδρεου, αττικη, βορεια, βραδυ, γινει, διαστημα, διοικηση, δις, δοξα, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, εκπαιδευση, ελευθερια, ελλη, ελλη σταη, εργα, ενιοτε, επρεπε, εφυγε, ιδεες, ιδια, ιδιο, υπομονη, υφυπουργος, κυβερνηση, κτημα, λαμψη, λαιλαπα, μαγια, μπλοκ, μανο, νατο, νευρα, νεολαια, νικη, παντα, ολγα τρεμη, ολγα, οννεδ, οστα, ποδοσφαιρο, πελοποννησος, πλακα, προβληματα, σεμινα διγενη, σωμα, φυλλο, χαθηκε, χρημα, δημητρης, εκπομπες, καρδιες, κωστας, παυλος, παιχνιδι, θεματα
Τυχαία Θέματα