Εξεγερση σε φυλακη στη βραζιλια - αποκεφαλισαν 3 κρατουμενους...

00:02 26/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Τρεις κρατούμενοι αποκεφαλίστηκαν και τουλάχιστον πέντε ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή στη βόρεια Βραζιλία, όπως μεταδίδει...
το Associated Press.
Οι κρατούμενοι στη φυλακή της πόλης Κασκαβέλ πήραν ομήρους τουλάχιστον δύο φρουρούς, για τους οποίους οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Οι φυλακισμένοι έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα και προκάλεσαν καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι περισσότεροι από 1000 σε μια φυλακή
που κανονικά έχει χωριτηκότητα 928. Τρεις κρατούμενοι αποκεφαλίστηκαν, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά τους.

Οι κρατούμενοι πήραν όμηρο έναν φρουρό κατά τη διάρκεια του πρωινού και ανέβηκαν στην ταράτσα φορώντας άσπρες κουκούλες στα κεφάλια τους, έχοντας άγριες διαθέσεις.

Πηγές που πρόσκεινται στις σωφρονιστικές αρχές είπαν στον G1 ότι οι φυλακισμένοι ζητούν βελτίωση των υποδομών, της διατροφής και της υγιεινής στη φυλακή αυτή.
Στη Βραζιλία υπάρχουν σήμερα 548.000 φυλακισμένοι, αλλά η χώρα θα χρειαστεί να κατασκευάσει σωφρονιστικά καταστήματα χωρητικότητας 207.000 θέσεων για να επιλύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Conectas.
Keywords
Τυχαία Θέματα