Παραμενει στη φυλακη ο δολοφονος του τζον λενον...

21:55 25/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Στις 8 Δεκέμβριου 1980 ο John Lennon υπογράφει ένα αυτόγραφο -επάνω στο άλμπουμ του «Double Fantasy»- στον Mark Chapman, τον άνθρωπο που ταξίδεψε...
από τη Χονολουλού στη Νέα Υόρκη με έναν και μόνο σκοπό: να τον δολοφονήσει. Λίγη ώρα αργότερα, έξω από το κτίριο Dakota, ο John Lennon δέχεται από τον Chapman
πέντε θανάσιμους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με την αυτοψία, οι μισές σφαίρες διαπέρασαν το αριστερό μέρος του σώματός του στο ύψος του στήθους, ενώ οι υπόλοιπες τον τραυμάτισαν κοντά στον αριστερό ώμο. Όλες προκάλεσαν εσωτερική αιμοραγία, ενώ η θανάσιμη σφαίρα διαπέρασε την αορτή του.

Ο Mark Chapman
Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, ο 59χρονος σήμερα Chapman που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης από 20 χρόνια έως ισόβια, ζήτησε την αποφυλάκιση του, για όγδοη συνεχή χρονιά. Φοβούμενοι ότι θα διαπράξει και άλλα εγκλήματα, τα μέλη του Εφετείου απέρριψαν το αίτημα του Chapman, που θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του για δύο ακόμα -τουλάχιστον- χρόνια.

Στην νέα συνεδρίαση του Εφετείου, αναφέρθηκε το γεγονός ότι ο Chapman είχε ζητήσει -μόλις λίγες ώρες πριν δολοφονήσει τον Lennon- ένα αυτόγραφο από τον τραγουδιστή. «Το θύμα σας έδειξε καλοσύνη, νωρίτερα την ίδια μέρα, και οι ενέργειες σας συνέτριψαν συναισθηματικά την οικογένεια και τον κόσμο που αγαπούσε το θύμα» είπε η τριμελής επιτροπή, απευθυνόμενη στον Chapman.

Η χήρα του Lennon, Υοko Ono, εξέφρασε στο Εφετείο την αντίθεση της, να αφεθεί ελεύθερος ο Chapman, γιατί όπως είπε φοβάται για την σωματική ακεραιότητα των δύο γιων του θρυλικού «Σκαθαριού» και τη δική της. Επίσης, εκτιμά ότι ίσως ο Chapman κινδυνέψει από τους θαυμαστές του Lennon που θα θελήσουν να ζητήσουν εκδίκηση για τον άδικο θάνατο του καλλιτέχνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα