Ετσι γινεται η μεγαλη μπιζνα με το λαθρεμποριο των καυσιμων...

14:29 4/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Στο απυρόβλητο βρίσκεται το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς εδώ και δώδεκα χρόνια τα μέτρα καταπολέμησης του και οι έλεγχοι παραμένουν στα χαρτιά...
Μάλιστα δύο χρόνια μετά την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, πολλά από τα μέτρα που προβλέπονται παραμένουν στο ράφι, γεγονός που μεταφράζεται σε απώλειες του Δημοσίου ύψους 1 δισ. ευρώ ετησίως. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ενώ το κάθε ένα από τα εμπλεκόμενα υπουργεία δουλεύει χωριστά χωρίς γενικό συντονισμό με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια
Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ακόμη και το πρώτο από σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης, που είναι η τοποθέτηση συστημάτων εισροών-εκροών βενζίνης και ντίζελ στα βενζινάδικα, δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τη θέσπισή του από το 2009. Το 70% των συστημάτων που έχουν μεν εγκατασταθεί δεν επικοινωνούν με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, λόγω τεχνικών προβλημάτων ή επειδή οι συγκεκριμένοι πρατηριούχοι δεν τα έχουν ενεργοποιήσει.

Οι πρατηριούχοι αναφέρουν ακόμη ότι δεν έχει εφαρμοστεί η νομοθεσία για την ιχνηθέτηση
των καυσίμων, ενώ παραμένουν εκτός πρόβλεψης ελέγχου οι εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, των Μεγάλων Καταναλωτών και των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ Γ. Ασμάτογλου, τον Ιούνιο με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, συγκροτήθηκε επιτροπή από επτά γραμματείς υπουργείων που εμπλέκονται στο ζήτημα, η οποία όμως δεν έχει συνεδριάσει ακόμη.

Μέσα σε αυτό το αλαλούμ το λαθρεμπόριο φαίνεται να παραμένει στο απυρόβλητο και αυτό παρά το γεγονός ότι οι τρόποι της παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων είναι γνωστοί εδώ και χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα