Καφετζουδες και αστρολογοι καλουνται να μαντεψουν το μελλον της (ερτ) νεριτ! επαναλειτουργια η ταφοπλακα;

12:19 4/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Αυτό συμβαίνει σήμερα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων φατριών και μαφίας μετά την επιλογή διαφόρων ειδικοτήτων...
και κυρίως των δημοσιογράφων. Πισώπλατες μαχαιριές σε όλα τα επίπεδα και όποιος αντέξει(!).

Ο τρόπος επιλογής και η νοθεία προσλήψεων μέσω των προκηρύξεων έχει γίνει ανέκδοτο και θυμίζει εποχές διορισμών από πολιτικούς, που ενώ έφευγαν τα ονόματα για το εθνικό τυπογραφείο και την εφημερίδα της κυβερνήσεως, οι ενδιαφερόμενοι έβρισκαν άλλα ονόματα στη θέση τους όταν... τυπωνόταν
η εφημερίδα.

Λέγεται, ότι μέσα σε σκοτεινούς θαλάμους γίνεται η επεξεργασία των ονομάτων. Αυτό ανάγκασε και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Τσούκαλη να καταθέσει ερώτηση στη βουλή, για τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη ζητώντας εξηγήσεις, για της υποτιθέμενες «προσλήψεις».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες(έχουμε και ονόματα)πρόσωπα χωρίς καμία αρμοδιότητα και αποφάσεις θεσμικών οργάνων επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα φέρνοντας στο διοικητικό συμβούλιο ονόματα που έχουν βεβαρημένο παρελθόν μέσα στην ΕΡΤ και λειτουργούν ως «πράκτορες» συγκεκριμένων προσώπων. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η απόφαση του ΔΣ να προσλάβει πρόσωπο με βάση το 20%, έχοντας συμπληρώσει δεκαετίες στην ΕΡΤ, με απολυτήριο γυμνασίου, αλλά σημαντική δράση στην ΕΡΤ ενώ θα έπρεπε να έχει συνταξιοδοτεί εδώ και χρόνια!!! Πολλές φορές έχει καταθέσει τα χαρτιά για σύνταξη αλλά πάντα τα ανακαλεί και συνεχίζει!

Ανάλογη περίπτωση αφορά και άλλο πρόσωπο με απολυτήριο γυμνασίου, που ως στρατεύσιμος υπηρέτησε τη θητεία του μέσα στην ΕΡΤ μισθοδοτούμενος κανονικά από το ταμείο του φορέα. Οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει τότε το γεγονός στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με επιστολή τους χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή την επιστολή έχουμε στα χέρια μας για δημοσιοποίηση εάν υπάρξει οποιαδήποτε αμφισβήτηση...Βεβαίως οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές.

Πρόσωπα του Μαξίμου που έχουν άμεση σχέση με το φορέα, μας εξέφρασαν τη δυσαρεσκειά τους για τα όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο και μας αποκάλυψαν όλο το παρασκήνιο του κλεισίματος της ΕΡΤ το μοιραίο εκείνο απόγευμα της 6ης Ιουνίου του 2013, που θα δημοσιοποιήσουμε σε άλλη ανάρτηση.

Διμηνίτες και Νερίτες παλεύουν για μια θέση στον ήλιο, βάλλοντας εναντίον της επιτροπής αξιολόγησης που θεωρούν αναξιόπιστη και ανίκανη. Όπως μας αποκάλυψαν δίνοντας και ονόματα, μιλούν για επιτροπή «φάντασμα», αφού είναι αδύνατον ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος να αξιολογήσει χιλιάδες φακέλους, μαζί με έναν ανύπαρκτο διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού και τη νομική σύμβουλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσαν διμηνίτες που έχουν αποκλειστεί από την επιτροπή και προσφεύγουν στα δικαστήρια, η πραγματική επιτροπή αποτελείται από τη νομική σύμβουλο έναν συνταξιούχο μη θεσμικό όργανο και δύο διοικητικούς υπαλλήλους της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Τα ονόματα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Μέσα σε αυτό το κλίμα, και ένα Εποπτικό συμβούλιο που δεν υπάρχει, και αναμονή διορισμού νέου ΔΣ στη ΝΕΡΙΤ, το αποτέλεσμα είναι εμφανές.

Μια τηλεόραση συνοικιακού επιπέδου, χωρίς πρόγραμμα και ένα υποβαθμισμένο δελτίο ειδήσεων για παιδιά του νηπιαγωγείου, και μια αντιπολίτευση, να μη συμμετέχει στα δρώμενα του «μορφώματος». Με διαφορετικές διοικήσεις σε ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, έχει γίνει μια υποτυπώδης υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών να λειτουργεί με «ενοικιαζόμενους σκλάβους» παράνομα, απομονωμένη από την EBU, έχει χάσει την παλιά της αίγλη με τα όποια προβλήματα την ταλάνιζαν στο παρελθόν. Έχασε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα Μπάσκετ-ποδόσφαιρο και άλλα, που ήταν για δεκαετίες η ναυαρχίδα της τηλεθέασης, τα οποία παραχώρησε στα ιδιωτικά κανάλια έναντι πινακίου φακής λόγω ανικανότητας.

Από την Άλλη οι απολυμένοι-εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην ERTopen, δίνουν τη μάχη για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ.

Αυτόδιαχειρίζονται μέσω διαδικτύου και ΟΝ AIR περισσότερους από 15 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την ΕΡΤ3. Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ δίνει κουράγιο και δύναμη στους απολυμένους να συνεχίσουν τον αγώνα, ενώ ξένα μέσα ενημέρωσης μιλούν κολακευτικά για το πρόγραμμα, την ποιότητα του και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται την ενημέρωση. Μάλιστα πολλοί εργαζόμενοι στο μόρφωμα της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ που έχουν απορριφθεί από το νέο φορέα, εμφανίζονται καθημερινά στην ERTopen ζητώντας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους βλέποντας το αβέβαιο μέλλον τους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένας φορέας με δεκάδες παρανομίες και εκατοντάδες δικαστικές προσφυγές να βρίσκονται στον αέρα που κανένας δεν γνωρίζει πιο θα είναι το αποτέλεσμα, που ενδεχομένως να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση, που επέβαλαν ΠνΠ νόμοι και ΠΔ. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν είχε το δικαίωμα με βάση νόμους και το σύνταγμα να κλείσει την ΕΡΤ απολύοντας τους εργαζόμενους και να ανοίξει άλλον φορέα με το ίδιο αντικείμενο, μεταφέροντας τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις του στον καινούργιο. Αυτό γίνεται μόνο σε περίπτωση πτώχευσης και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά βέβαια θα κριθούν στα δικαστήρια.

Κάτι ανάλογο συνέβη χθες στα δικαστήρια της Ευελπιδων που το μόρφωμα τις ΝΕΡΙΤ είχε προσφύγει ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα και έξωση από το ραδιομέγαρο των γραφείων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του συνεταιρισμού που διαχειρίζεται την καφετέρια και το υπόγειο Μπάρ που έχει ανάπηρος από το Ζάππειο. Πανικόβλητοι οι δικηγόροι, βλέποντας ότι θα χάσουν τα ασφαλιστικά, ανέβαλαν τη συζήτηση στο πρωτοδικείο και ζήτησαν να συζητηθεί την προσεχή Τρίτη 9/9/14 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου. Εκεί σου λέει με ειρηνοδίκη θα είναι πιο εύκολο να πείσουμε....για την αναγκαιότητα της έξωσης, αφού χωρίς αυτά τα «γραφεία» είναι αδύνατον να λειτουργεί ένας φορέας με μια τέτοια..ακτινοβολία και αξιοπιστία(...).

Προκλητικά αγνόησαν τους δικηγόρους της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ΕΣΗΕΑ , του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ, που είχαν σπεύσει να παραστούν στη συζήτηση χωρίς καμιά δικαιολογία! Οι άνθρωποι δεν παίζονται, είναι τελείως ούφο!!! Ρε παλικάρια, εξωγήινοι είστε, δεν σέβεστε λίγο τη νομική σας επιστήμη; Αυτό είναι
η «πονηριά» της Αλεπούς!!! Αλλά ο λύκος παραμονεύει!

Το μόρφωμα που κατασκεύασε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν περπατάει. Άρα δυο δεδομένα υπάρχουν:

Η συγνώμη εκ μέρους τους και επαναλειτουργία της ΕΡΤ για ένα νέο ξεκίνημα με συναίνεση όλων των κομμάτων; η «ταφόπλακα», μέχρι να έρθει κάποια άλλη κυβέρνηση να διορθώσει το παρανοϊκό λάθος των «ψυχοπαθών».
Keywords
Τυχαία Θέματα