Ερτ : κυριε πρωθυπουργε ειστε ευχαριστημενοσ;

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Το δάνειο είναι η αρχή της σκλαβιάς, ακόμη χειρότερο και απ' τη σκλαβιά, γιατί ο δανειστής είναι πιο σκληρός από τον δουλοκτήτη. Είναι ιδιοκτήτης της αξιοπρέπειάς σας και μπορεί όποτε...
θέλει να την πληγώσει θανάσιμα.» ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ

Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ, στις 11 Ιουνίου του 2013 και ημέρα Τρίτη την 6ην απογευματινή, ετελέστει, ένα «ειδεχθές» κοινωνικό έγκλημα που μετά 4 και πλέον μήνες τα αποτελέσματά του είναι τραγικά. Είναι ένα έγκλημα «ιδιώνυμο» και διαρκές! Αντί
στη θέση της ΕΡΤ, να δημιουργηθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως υποσχεθήκατε, εσείς και οι συνεργάτες σας, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, ένας σύγχρονος και αντικειμενικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, το «μαύρο» έφερε αντίθετα αποτελέσματα.

Πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, είχαν αντιδράσει μιλώντας για τη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας (εκτός το1939 Μεταξάς), που παρ' ολίγον να στοιχίσει και στην κατάρρευσει της κυβερνησή σας το κλείσιμο της ΕΡΤ και την αποχώρηση Κουβέλη. Όλοι μιλούσαν, όχι για μια λανθασμένη απόφαση , αλλά τραγική. Καθ΄ότι όλη η διαδικασία αναδιοργάνωσης του πρώτου κρατικού-και μάλιστα πλεονασματικού-ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα μπορούσε να γίνει εν λειτουργία, χωρίς περιπέτειες και κλυδωνισμούς.

Όταν το σκάφος σας, βρέθηκε, κοντά στον κυκλώνα, δεν αλλάξατε πορεία να τον αποφύγετε. Πάνω στον πανικό, και τη δίνη, κρατώντας στα χέρια σας το τιμόνι, μέσα σε έναν Ωκεανό γεμάτο κινδύνους, στο πιο κρίσιμο σημείο, αφήσατε το τιμόνι σε «μούτσους, ναυτόπαιδα και ερασιτέχνες ναυτικούς» να ρίξουν το μισοβυθισμένο πλοίο μέσα στον κυκλώνα. Από θαύμα δεν βυθίστηκε, αφού την τελευταία στιγμή, το ένστικτο της επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ έριξε το σωσίβιο σωτηρίας. Τα συντρίμμια όμως από τη διάσωση στην περίπτωση της ΕΡΤ(!!!)τώρα ξεβράζονται στις ακτές όπως συμβαίνει σε κάθε ναυάγιο!

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, εάν με όλα αυτά που έχουν συμβεί και συμβαίνουν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και με τις μέχρι τώρα εξελίξεις είστε ικανοποιημένος ευχαριστημένος; Εσείς ο Αντώνης Σαμαράς που σας εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός λαός. Εσείς που σπουδάσατε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μέκκα του καπιταλισμού. Γνωρίζετε λοιπόν, ότι στρατηγικής σημασίας φορείς, η ΗΠΑ δεν επιτρέπουν να αγγίξουν ιδιώτες, μέσω της Ομοσπονδιακής επιτροπής επικοινωνιών(FCC). Εμείς γιατί πέρα από την ΕΡΤ, ξεπουλάμε με νόμους και τροπολογίες όλο το ψηφιακό και ευρυζωνικό αδειοδοτικό σύστημα-θα αναφερθώ άλλη φορά σε αυτό-πάρε ότι θέλεις παλιατζή!

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις μετά το σφράγισμα της ΕΡΤ και με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, φαίνεται καθαρά το μέγεθος μιας επιπόλαιης «βλακείας», που ακόμη και σήμερα αδυνατεί να κατανοήσει, η συγκυβέρνηση. Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μέσα από τρύκ, παραμύθια για μικρά παιδιά, μείωση ανταποδοτικού τέλους, δημιουργώντας, μια «ελεύθερη ανεξάρτητη και αντικειμενική τηλεόραση» κατά τα λεγόμενα του κ. Καψή!

Μέσα από επισημάνσεις επιχειρήματα και σημειώσεις κάνω μια σύντομη σταχυολόγηση για το τι σήμανε το κλείσιμο της ΕΡΤ, μήπως και ξυπνήσουν κάποιοι φορείς, αφού η συγκυβέρνηση έχει πέσει σε νάρκη. Μια μήνυση-αγωγή όπως στην περίπτωση Γ.Παπανδρέου «το λεφτά υπάρχουν» μπορεί να ξυπνήσουν τους κυβερνώντες. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν, να λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό. Πρωτίστως η συγκυβέρνηση και να δικαιολογήσει την αποφασή της να κλείσει την ΕΡΤ:

-Όταν μέχρι τέλος έτους(2013), από το κλείσιμο της ΕΡΤ θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, σχεδόν μισό Δίς ευρώ ίσως και περισσότερα. Από μη καταβολή τέλους ΕΡΤ, αποζημιώσεις προσωπικού, ασφαλιστικά ταμεία, φόρους, υποχρεώσεις τρίτων και πάει λέγοντας, όταν το κράτος έχει ανάγκη και το λεπτό;

-Απολύθηκαν η μπήκαν σε περιπέτεια, περίπου 10.000 εργαζόμενοι. Από αυτούς 2.650 μόνιμοι η αορίστου χρόνου, 300 ορισμένου χρόνου και περίπου 7.000 χιλιάδες συνεργάτες, η συνεργαζόμενοι με την ΕΡΤ. Παραγωγοί, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, προμηθευτές και συναφών ειδικοτήτων, τεχνικοί, άνθρωποι της ασφάλειας κ.ά.

-Διακόπει βίαια η ενημέρωση και ψυχαγωγία του απανταχού Ελληνισμού της γης, και τους περιφρονήσατε, χωρίς καμιά προειδοποίηση, διασύροντας την Ελλάδα διεθνώς και τα ΜΜΕ να μας λοιδορούν.

-Διακόπει βίαια το προγραμματισμένο, επενδυτικό, παραγωγικό και τεχνολογικό πρόγραμμα, μέσα από την αναδιοργάνωση και τη νέα τεχνολογία, ακυρώνοντας συμβάσεις και υποχρεώσεις που καλείται τώρα το Ελληνικό κράτος να πληρώσει.

-Βύθισε στο σκοτάδι όλη την επικράτεια, στερώντας από τον Έλληνα πολίτη το δικαίωμα της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας την οποία πλήρωνε από το υστέρημά του, αφήνοντας τα ιδιωτικά κανάλια να αλωνίζουν και τις παραμεθόριες περιοχές με μαύρες οθόνες!

-Με υπουργικές, δικαστικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις, προσπαθεί η συγκυβέρνηση να νομιμοποιήσει τα παράνομα!!! Και όλα αυτά στο όνομα μιας «διεφθαρμένης και σπάταλης ΕΡΤ», που βασίλευαν «θύλακες» από κουμπαριές, φιλίες, γνωριμίες, ρουσφέτια, πολιτικές παρεμβάσεις, αναξιοκρατία και δεν μπορούσαν να θεραπευτούν με τον οργανισμό σε λειτουργία. Αν όντως η συγκυβέρνηση πιστεύει κάτι τέτοιο και δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι, ας μου επιτραπεί να πω ότι είναι Α..η!

Τι έγινε μετά το «μαύρο» και μέχρι σήμερα; Μια περιπέτεια στον Ωκεανό χωρίς πυξίδα και Gps, ψάχνοντας να βρει λιμάνι!!!

-Ινγκριντ Ντέτλερντ γενική διευθύντρια της EBU: Η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει έναν πιο περίπλοκο και αντιδημοκρατικό δρόμο. «H απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν λανθασμένη, αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική»

-Ψηφίστηκε ένας νόμος διάτρητος του ΠΑΣΟΚ επι Μόσιαλου με τη συναίνεση της ΝΔ που έφερε τη ΝΕΡΙΤ στα χαρτιά χωρίς πλάνο πρόγραμμα και στόχους. Μόνο θεωρία.

-Στη συνέχεια δημιούργησε ένα ανυπόστατο «μόρφωμα» που το ονόμασε «ΔΤ» με προσλήψεις «μαϊμού» μέσα από τη διαφθορά και το βούρκο όπως αποκαλούσε την ΕΡΤ, με ταπεινωτικές δίμηνες συμβάσεις!

-Ανέθεσε τη λειτουργία της στους «θύλακες διαφθοράς» που μετακόμισαν στο μόρφωμα, από το ραδιομέγαρο, βλέποντας ένα νέο λάφυρο!

-Έχασε όλο το παραγωγικό και επιστημονικό προσωπικό και ικανά στελέχη που έτρεχαν την ΕΡΤ.

-Μπροστά στον κίνδυνο και την αγωνία για την κάλυψη της προεδρίας της ΕΕ από 1-1-2014 και να εκτεθεί, προχώρησε σε αποφάσεις του ποδαριού, με τους «γύπες» των αιθέρων έτοιμοι να αρπάξουν κάτι από το «πτώμα».

-Άρχισε να εκπέμπει ένα υποτυπώδες τριτοκοσμικό πρόγραμμα με ασπρόμαυρες ταινίες για να αποφύγει τις συνέπειες του ΣτΕ, καλύπτοντας το 1/3 της χώρας, μέσα από τα 3 δίκτυα.

-Επέλεξε ΕΣ και ΔΣ για να οργανώσουν και να διοικήσουν έναν οργανισμό που δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά, με πολιτικά κριτήρια και τη δύναμη του «5%» του ΠΑΣΟΚ με αποφάσεις Καψή! Όπως ο φίλος του, «καθηγητής ΕΜΠ μούφα»(!) κ.Προκοπάκης άσχετος και με «αξιοκρατία» ως πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ για να πατάξει τη «σαπίλα» και τις «ιερές αγελάδες», μαζί με άλλα μέλη, φίλες και φίλους του!

-Την ίδια ώρα με νομοθετική ρύθμιση από τη βουλή εξουσιοδοτούνται Προκοπάκης-Μάναλης για όσο διάστημα χρειαστεί, να επιλέγουν και να διορίζουν στελέχη της αρεσκείας τους. Να προσλαμβάνουν προσωπικό. Να αναθέτουν παραγωγές. Να αγοράζουν πρόγραμμα και γενικά να ξοδεύουν χρήμα με ουρά σε υμέτερους. Στόχος! με τον τρόπο αυτό να δώσουν πνοή και δύναμη, στο νέο τηλεοπτικό «γίγαντα», που γεννιέται μέσα από τις στάχτες και τα συντρίμμια της ΕΡΤ(!!!) Ζήτωωω!

- Οι «γύπες» άρχισαν να νοικιάζουν συνεργεία να αγοράζουν πρόγραμμα να ξοδεύουν χρήμα του λαού για να τους παρακολουθεί ο «φούφωτος»(!!!). Αυτή τη στιγμή λοιπόν τα κοράκια που έχουν πέσει μέσα στο «μόρφωμα» επιβαρύνουν με επιπλέον 150 εκατ. περίπου τον προϋπολογισμό, ενώ την ίδια ώρα οι βουλευτές απαξιώνονται στη βουλή, ψηφίζοντας αδιαμαρτύρητα, διατάξεις λειτουργίας ραδιοτηλεοπτικού φορέα, φοβούμενοι διατάραξη της «συγκυβερνητικής πραξηκοπηματικής νομιμότητας» ανανεώνοντας συμβάσεις διμηνητών, για τουλάχιστον 10 μήνες, ενώ η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργούσε το πολύ σε 2-3 μήνες μετά τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα! Αθάνατη Ελλάδα και πολιτικάντηδες!!!

-Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ συνεχίζουν τη μετάδοση και παραγωγή, πρωτογενούς προγράμματος, αξιόλογο, ποιοτικό, προκαλώντας το θαυμασμό των τηλεθεατών. Μια λύση που θα είχαν δώσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα σε ένα μήνα, η συγκυβέρνηση με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις αδυνατεί να δώσει λύσεις. Το ερώτημα παραμένει.

-Γιατί έκλεισε η ΕΡΤ; Θα λογοδοτήσουν κάποιοι; Ποιοι ωφελήθηκαν και ποιοι τρώνε τώρα εις βάρος του Ελληνικού λαού; Μπορεί η συγκυβέρνηση να μας πει γιατί το έκανε και σε τι την ωφέλησε; Υπάρχει εισαγγελέας να ερευνήσει; Πότε θα έχουμε μία στοιχειώδη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αφού έχει το προνόμιο να διαθέτει και αρμόδιο υφυπουργό;;; Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ, φίλε Αντώνη Σαμαρά, υπάρχει κάποια απάντηση για τα οφέλη που έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα ο Ελληνικός λαός και η συγκυβέρνηση; Η έκανε μια τρύπα στο νερό!!!

Πάντως σύντομα η ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ-ΕΔΤ, ετοιμάζουν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αξιωματούχων! το μεγαλύτερο Show! της χρονιάς, αλλά κρατούν το στόμα τους επτασφράγιστο. Από το «δίκτυο» πληροφοριών που διαθέτω θα σας έχω περισσότερες πληροφορίες!!
Keywords
ΕΡΤ, κυριε, κυριε, ιουνίου, ΠΑΣΟΚ, ρωτήσω, ΕΣΡ, σαμαρας, ηπα, παπανδρεου, προυπολογισμος, ελλαδα, μμε, νέα, gps, ebu, νεα δημοκρατια, συγκεκριμένο, εμπ, βουλη, λύση, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, βουλευτες, εμπ, ηπα, μμε, προγραμμα, ταινιες, ωρα, gps, αγωγη, αγωνια, αοριστου χρονου, ασφαλιστικα ταμεια, γινει, δανειο, διαστημα, δυναμη, δινη, δις, δωσει, δικτυα, εγινε, ευρω, υπαρχει, ενημερωση, ενστικτο, τεχνολογια, ιδια, ηνωμενες πολιτειες, θαυμα, θεωρια, κυβερνηση, λεφτα, λειτουργια, λύση, μεκκα, μηνες, μειωση, μορφωμα, μηνυση, ονομα, παραμυθια, παιδια, πυξιδα, πλοιο, πνοη, προσληψεις, ρυθμιση, ρωτήσω, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σκηνοθετες, σωσιβιο, στομα, σφραγισμα, τριτη, φιλε, φορα, χρημα, ψηφιακο, δικαιωμα, ebu, ιουνίου, μπροστα, ουρα, πληροφοριες, χερια
Τυχαία Θέματα