Εργα οδοποιιας στην κρητη...

22:07 10/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, σύμβαση 6,4 εκ. ευρώ, για την οριζόντια και κάθετη σήμανση-αντικατάσταση παλαιών και φθαρμένων πινακίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο Κρήτης...
Το έργο, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Κρήτης, προβλέπει τη διαγράμμιση ασφαλτικών οδοστρωμάτων συνολικής επιφάνειας 580.000 τ.μ., καθώς και την αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων
πινακίδων σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου «Οδική Ασφάλεια Κρήτης» συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ, που εκτελείται από την Περιφέρεια για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια που μεριμνά για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων, αξιοποιώντας κάθε κονδύλι και αναζητώντας διαρκώς πρόσθετους πόρους.

Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου προβλέπει τους 18 μήνες, ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, αλλά εκτίμησε ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Τέλος, ανέφερε ότι ετοιμάζονται και άλλες μελέτες για την οδική ασφάλεια στις 4 Περιφερειακές Ενότητες και στην Εθνική Οδό, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες του οδικού δικτύου, ώστε να διασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση των προτεινομένων παρεμβάσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα