Απειλουν οι ταλιμπαν ενοψει τψν εκλογων στο πακισταν...

21:06 10/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Eυθεία προειδοποίηση ''να αποφύγουν'' να πάνε στα εκλογικά τμήματα ''αν θέλουν να ζήσουν'' απηύθυναν οι Ταλιμπάν στους ψηφοφόρους ενόψει των γενικών εκλογών που θα διεξαχθούν το Σάββατο στο Πακιστάν...
«Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που δεν είναι ισλαμικό, είναι ένα σύστημα απίστων. Ζητώ επομένως από τον πληθυσμό να αποφύγει τα εκλογικά τμήματα αν δεν θέλει να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν, Εχσανουλάχ Εχσάν, σε ηχητικό του μήνυμα.

Η απειλή ακολούθησε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια
της προεκλογικής περιόδου οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 117 ανθρώπων. Την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Περισσότεροι από 86 εκατομμύρια Πακιστανοί καλούνται στις κάλπες το Σάββατο για τις βουλευτικές, κρατιδιακές και επαρχιακές εκλογές, οι οποίες έχουν κρίσιμη σημασία για την σταθεροποίηση της δημοκρατίας στο Πακιστάν.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής, Φακχρουντίν Ιμπραχίμ ζήτησε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του να υπάρξει μεγάλη προσέλευση στα εκλογικά τμήματα ώστε οι πολίτες της χώρας να εκλέξουν μια «έντιμη» κυβέρνηση και κάλεσε τον στρατό και την κυβέρνηση να διασφαλίσουν ότι τηρείται ο νόμος και η τάξη την ημέρα των εκλογών, ώστε η εκλογική διαδικασία να είναι ελεύθερη και δίκαιη.
Keywords
Τυχαία Θέματα