Επιπλεον 125 εκατ. απο την ε.ε στους αγροτες ποτ επληγησαν απο το εμπαργκο...

12:05 23/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των αγροτών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα, ανακοίνωσε η Κομισιόν,...
γνωστοποιώντας, παράλληλα ότι θα συμπεριλάβει στις αποζημιώσεις τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της νότιας Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργικής και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ρότζερ Γουέιτ, είπε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε κοντά σε ένα τελικό κείμενο που «θα ανοίξει έναν νέο φάκελο» για να χρηματοδοτηθούν μέτρα σταθεροποίησης της αγοράς κάποιων φρούτων και λαχανικών

Ο προϋπολογισμός
αναμένεται να ξεπερνά «τα 125 εκατομμύρια ευρώ» και έχει στόχο να συνεχιστεί η υποστήριξη μιας σειράς ευπαθών προϊόντων αλλά και να επεκταθεί ο κατάλογος των προϊόντων με την προσθήκη κυρίως των πορτοκαλιών, των μανταρινιών και των κλημεντίνων, διευκρίνισε η ευρωπαϊκή πηγή.

Βάσει του σχεδίου προβλέπεται μεταξύ άλλων η αύξηση κατά 5% με 10% του όγκου των προϊόντων που μπορούν να αποσυρθούν από την αγορά και την αποζημίωση των καλλιεργητών κατά 50% με 100% της τιμής.

Τα νέα αυτά μέτρα προστίθενται σε μια προηγούμενη σειρά παρεμβάσεων υπέρ των ευρωπαϊκών φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα