Επιμενει το πασοκ στις 4 ''κοκκινες γραμμεσ'' απεναντι στην τροικα...

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά την αποχώρηση της τρόικας, εμμένοντας στις τέσσερις «κόκκινες» γραμμές που έχουν τεθεί από τον πρόεδρο του κόμματος...
και είναι «όχι» νέα δημοσιονομικά μέτρα με περικοπή μισθών και συντάξεων, ρύθμιση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αποδεκτή από τις Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., προστασία πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού,
«όχι» ομαδικές απολύσεις.
Σημειώνουν ότι «ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σαμαρά βρίσκονται σε συνεχή επαφή και αξιολογούν από κοινού τόσο την καμπύλη που διαγραφεί η στάση της τρόικας όσο και τις προτάσεις που διατυπώνουν προς την τρόικα οι αρμόδιοι υπουργοί και κυρίως οι κκ. Στουρνάρας και Βρούτσης».
Οι ίδιοι κύκλοι επαναλαμβάνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως «δεν υπάρχουν περιθώρια άλλα ούτε και λόγος για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη θέση αυτή». Αντιθέτως, όπως λένε, το Κίνημα «πιστεύει ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών απελευθερώνει παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις και περιορίζει το ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο του υποστηρικτή του συντεχνιασμού και των χειρότερων όψεων της μεταπολίτευσης».
Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, επισημαίνουν πως «η σκλήρυνση της στάσης του κ. Χατζηδάκη στις επαφές με την τρόικα οφείλεται εν πολλοίς στην καθαρή θέση του ΠΑΣΟΚ πώς δεν χωρεί καμία υποχώρηση στην προστασία της α΄κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού».
Για το άλλο μείζον θέμα, αυτό του φόρου των ακινήτων, λένε ότι «χάρη στην αντίδραση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τη καλή συνεργασία με την Κ.Ο. της Ν.Δ. επήλθαν σημαντικές βελτιώσεις κοινωνικά δίκαιες».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα