Επιμενει στο ''οχι'' η αυστρια για την αρση του εμπαργκο οπλων στη συρια...

08:58 6/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Η Αυστρία αντιτίθεται στην πρόταση, ιδιαίτερα από μέρους της Βρετανίας, να αρθεί το εμπάργκο όπλων το οποίο έχει επιβάλει η ΕΕ στη Συρία ώστε να γίνουν παραδόσεις όπλων στους Σύρους αντικαθεστωτικούς μαχητές, δήλωσε ...
στη Βιένη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας Μίχαελ Σπιντελέγκερ εξέφρασε την θέση σήμερα στην υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, η οποία βρίσκεται στην Αυστρία για τα εγκαίνια ενός νέου μνημείου στο Μαουτχάουζεν, κοντά στην Βιέννη.
«Δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στο ζήτημα (της άρσης)
του εμπάργκο όπλων για (να υπάρξουν) προμήθειες όπλων από τους αντάρτες και στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.
Αντιθέτως, αυτές (οι επιδρομές του Ισραήλ) δείχνουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά όπλα στη Συρία», είπε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Σπιντελέγκερ στην Λίβνι.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ουίλιαμ Χέιγκ εκτίμησε νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι οι ισραηλινές επιδρομές «καταδεικνύουν τον αυξανόμενο κίνδυνο για την ειρήνη» συνεπεία του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων, το οποίο, πρόσθεσε, θα πρέπει να αρθεί.
Εκτός της Βρετανίας και η κυβέρνηση της Γαλλίας τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των όρων του εμπάργκο όπλων, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία συνεχίζουν ως σήμερα να αντιτίθενται στην πρόταση αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα