Επιμενει η γαλλια στον φορο στις χρηματοοικονομικες συναλλαγες

11:24 10/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε τηλεοπτική της εμφάνιση η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές, ανέφερε πως ο φόρος επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών «δεν έχει νόημα, παρά εάν υιοθετηθεί από την Ευρώπη». Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξής... της στο δίκτυο France 2, απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερούς εισαγωγής του φόρου από τη Γαλλία, υπογραμμίζοντας ότι «εάν η Γαλλία
τον επιβάλει μόνη, φυσικά θα παρακαμφτεί. Προσπαθούμε να συσπειρώσουμε του εταίρους μας γύρω από την ανάγκη επιβολής αυτού του φόρου. Η ιδέα συνίσταται στο ότι η Γαλλία υιοθετεί το σχέδιο της οδηγίας και κάνει την εκκίνηση, δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, που είναι αναγκαίο, για να αποτελέσει την ατμομηχανή της υιοθέτησης αυτού του φόρου, όπως υπήρξε πάντοτε»
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εισαγωγής του μέτρου αυτού σε συμπληρωματικό νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα συζητηθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο, η υπουργός απάντησε πως «τίποτε δεν έχει αποφασισθεί, η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Ο Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε την Δευτέρα στο Βερολίνο την υπόσχεσή του για την επιβολή του νόμου αυτού στη Γαλλία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Παρίσι μπορεί να τον επιβάλει μονομερώς, απέναντι στη γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, η οποία επέμεινε ότι τάσσεται υπέρ μίας συντονισμένης ενέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα