Η Συνταγή της Ημέρας!

Κεικ Γεωγραφίας με Πορτοκάλι

Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com

Υλικά:

1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι βανίλια
1 ολόκληρο πορτοκάλι με την φλούδα, ώριμο ζουμερό
3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
πάουντερ
2.5 κουταλάκια του γλυκού κακάο

Προετοιμασία:
Βάζουμε στο ηλεκτρικό μίξερ το ολόκληρο πορτοκάλι αφού το κόψουμε σε κομμάτια και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 20-25 εκατοστών (κατά προτίμηση με τρύπα στο κέντρο). Βάζουμε το μισό μείγμα στο ταψί. Κοσκινίζουμε το κακάο και το τοποθετούμε στο μπολ με την υπόλοιπη ζύμη. Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να διαλυθεί το κακάο και να αλλάξει το χρώμα της ζύμης. Προσθέτουμε ομοιόμορφα την καφέ ζύμη πάνω από την λευκή στην φόρμα. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε την ζύμη σε διάφορα σημεία στην φόρμα έτσι ώστε να μπει η καφέ ζύμη μέσα στην άσπρη αλλά χωρίς να ενωθούν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά περίπου. Όταν περάσουν τα πρώτα 35 λεπτά περάστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και ελέγξτε κατά πόσο βγαίνει καθαρό. Δοκιμάζετε με το μαχαίρι μέχρι να βγει καθαρό.

Όταν ψηθεί αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρετε και τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρετε με γλάσο της αρεσκείας σας. Απολαύστε!
Keywords
Τυχαία Θέματα