Επιλογη χωρις εναλλακτικη για τον τσιπρα η προσφυγη στις καλπες, γραφει ο γερμανικος τυπος...

16:37 23/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Χωρίς τη πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, γράφει ο γερμανικός Τύπος ...
επισημαίνοντας ότι, μετά την έγκριση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή ανοίγει ο δρόμος για συζητήσεις σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις ενός τρίτου πακέτου στήριξης.

Ο "απρόθυμος" Τσίπρας καλείται τώρα
να εφαρμόσει μία συμφωνία που δεν πιστεύει, γεγονός που καθιστά την προσφυγή στις κάλπες επιλογή χωρίς εναλλακτική, σχολιάζουν ορισμένα γερμανικά δημοσιεύματα που δεν ξεχνούν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πιστεύει στη συμφωνία των Βρυξελλών.

Spiegel

''Το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει τους όρους των δανειστών", γράφει το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρά χωρίς την πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού.

Suddeutsche Zeitung

"O απρόθυμος Αλέξης" , γράφει η γερμανική εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung" επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί μόνο μεταρρυθμίσεις που είναι υποχρεωμένος να προωθήσει. "Ο Τσίπρας πιστεύει σε διαφορετική πολιτική από εκείνη που εφαρμόζει αναγκαστικά. Το γεγονός αυτό καθιστά την προσφυγή στις κάλπες επιλογή χωρίς εναλλακτική", εξηγεί η εφημερίδα.

Focus

"O Aλέξης Τσίπρας περνά το β' πακέτο μεταρρυθμίσεων", σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό "Focus".

Βild

Επιτυχία του Τσίπρα στο κοινοβούλιο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει τώρα να διαχειριστεί τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ που θα λάβει η χώρα μετά την υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων.

Λίγες ώρες νωρίτερα, προτού η ελληνική βουλή εγκρίνει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας έκανε λόγο για το άγχος του Τσίπρα αναφορικά με την ανταρσία των βουλευτών του κόμματός του.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Και πάλι ο κυβερνητικός συνασπισμός χάνει την πλειοψηφία του. Παρ' όλ΄αυτά", επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung", "με την υιοθέτηση του β΄πακέτου μεταρρυθμίσεων ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών και Ευρώπης για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας".

Die Zeit

O Tσίπρας κρατάει στο χέρι την αντιπολίτευση , σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" εκφράζοντας την βεβαιότητά της για την έγκριση από την ελληνική βουλή του δεύτερου πακέτου των μεταρρυθμίσεων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης , το ΠΟΤΑΜΙ, η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ , είχαν ζητήσει από τον Έλληνα πρωθυπουργό να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες με συμφωνία , άρα ο Τσίπρας μπορούσε χτες να βασιστεί στην ψήφο τους.

ΝTV

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο "NTV", ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) - Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αρνολντ Βάατς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει ακόμα και στο Aνώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας εναντίον της κυβέρνησης Μέρκελ, η οποία επιδιώκει νέα οικονομική στήριξη της Ελλάδας. "Ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δεν διαπιστώνει κινδύνους για την ευρωζώνη σε περίπτωση ενός Grexit. Άρα, δεν είναι δικαιολογημένη η ενίσχυση από τον ESM από την στιγμή που δεν απειλείται η ευρωζώνη στο σύνολό της. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να ξεκινήσουμε καν διαπραγματεύσεις", επεσήμανε ο Βάατς. Ο ίδιος, πάντως, παραδέχτηκε ότι έχει ψηφίσει στο παρελθόν υπέρ της χορήγησης πιστώσεων στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα