''eπιλεγουμε να σωσουμε την ελλαδα στο ευρω''...

17:13 16/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ...
Διαβεβαιώσεις ότι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η επιστροφή στη δραχμή αλλά η σωτηρία της Ελλάδας μέσα στο ευρώ παρείχε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας,
ξεκινώντας την ομιλία του ...
στο συνέδριο του Εκόνομιστ.

Διευκρίνισε, όμως, παράλληλα, ότι είναι αναγκαία η αλλαγή πολιτικής από τα «αποτυχημένα μνημόνια της καταστροφικής λιτότητας».
Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε, επίσης, κριτική στις πολιτικές της λιτότητας τονίζοντας ότι δεν δημιούργησε καμία success story όπου και αν εφαρμόστηκε.
Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι αν το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο επιμείνει σε αυτή τη λογική τότε θα προκαλέσει την έκρηξη των κατώτερων στρωμάτων.
Μιλώντας για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την «επόμενη ημέρα» ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αντικατάσταση του Μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης διευκρινίζοντας ότι στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι η επιστροφή στο 2009 αλλά το άνοιγμα νέων δρόμων. Δεσμεύτηκε, πάντως, ότι η πρώτη κίνηση θα είναι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα, κίνηση που όπως είπε δεν έχει έχει δημοσιονομικό κόστος.
Keywords
Τυχαία Θέματα