Εντοπιστηκαν οι υπευθυνοι για το καψιμο των κορανιων στο αφγανισταν

07:58 3/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι αμερικανικές στρατιωτικές Αρχές εντόπισαν πέντε στρατιώτες οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για το ότι έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου στη βάση του Μπαγκράμ, στο βόρειο Αφγανιστάν, πράξη που έγινε αφορμή για σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα, αναφέρει η Washington...
Post. Σύμφωνα με τους στρατοδίκες, οι αυτουργοί αφαίρεσαν τα αντίτυπα του ιερού βιβλίου του Ισλάμ από τις φυλακές του Μπαγκράμ όταν ανακάλυψαν ότι περιείχαν «εξτρεμιστικά» μηνύματα.

Αμερικανοί αξιωματικοί είχαν δηλώσει ήδη πως τα Κοράνια χρησιμοποιούνταν από
Αφγανούς κρατουμένους για να περνούν κωδικοποιημένα μηνύματα σε συγκρατούμενους τους.

«Τα βιβλία είχαν τοποθετηθεί κατόπιν σε ένα γραφείο για να φυλαχτούν, τονίζεται στην έρευνα. Ωστόσο κάποιοι τα πέρασαν για σκουπίδια και μεταφέρθηκαν στη χωματερή της βάσης, όπου και κάηκαν.

Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η Post, οι πέντε στρατιώτες που εντοπίστηκαν πρόκειται να δεχθούν «επίπληξη», όμως τα ονόματά τους δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα.

«Όσον αφορά τους στρατιωτικούς, μπορεί να καθαιρεθούν ή να αντιμετωπίσουν μειώσεις μισθών. Ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξει δημόσια δίκη, όπως πολλοί εδώ θα εύχονταν να γίνει», είπε ένας αξιωματικός.

Εν τω μεταξύ, συμβούλιο θρησκευτικών αξιωματούχων, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρόεδρο του Αφγανιστών Χαμίντ Καρζάι, ζήτησε να υπάρξει δημόσια δίκη των Αμερικανών υπευθύνων για την βεβήλωση των Κορανίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα