Ενστασεις για τις αποζημιωσεις των εργαζομενων στην ερτ...

22:08 17/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Ζήτημα μείωσης της αποζημίωσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ θέτουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κυβερνητικοί βουλευτές κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Από το ΠΑΣΟΚ το ζήτημα ...έθεσε ο εισηγητής του Κινήματος Οδ. Κωνσταντινόπουλος και από τη ΝΔ
ο βουλευτής Ιορδ. Τζαμτζής. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, που έχει και την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και ειδικά για τους δημοσιογράφους: «Ένας ο οποίος τη Δευτέρα θα αποζημιωθεί –και μάλιστα, κάποιοι από αυτούς θα πάρουν και αρκετά μεγάλη αποζημίωση- και μετά από είκοσι μέρες θα επαναπροσληφθεί στην ΕΡΤ, θα έχει πάρει, δηλαδή, 80.000 αποζημίωση και μετά από ένα μήνα θα επαναπροσληφθεί στην ΕΡΤ και θα είναι αορίστου χρόνου; Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το δούμε». «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, χωρίς να χαλάσουμε τη συμφωνία που έχει ανοίξει ο υπουργός, για να προχωρήσει, βεβαίως, άμεσα και να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία», πρόσθεσε.
Χθες αργά το βράδυ ο Ιορδ. Τζαμτζής, ο οποίος κατηγόρησε την Αριστερά ότι έκανε τα πανεπιστήμια «σαν τα μούτρα της», αναφέρθηκε στην ΕΡΤ και είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο για τη Χρυσή Αυγή. Από την Αριστερά, άνθρωποί τους είναι, παιδιά τους είναι, δεν θα ακούσετε τίποτα απολύτως.
Θα αποζημιωθούν ως υπάλληλοι του δημόσιου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα; Πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό. Θα επιτρέψουμε να δοθούν 80 εκατομμύρια επιπλέον; Όποιος διοριστεί στη νέα τηλεόραση, θα αποζημιωθεί κιόλας;».
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ψάχνει να δώσει 10 εκατομμύρια αποζημιώσεις στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας ή 30 εκατομμύρια για τις συντάξεις των ομογενών «και θα δώσουμε 80 εκατομμύρια επιπλέον την ώρα που μέχρι τώρα λέγαμε ότι η ΕΡΤ είναι δημόσιος τομέας;».
«Θα τους αποζημιώσουμε τώρα ως ιδιωτικός τομέας; Ξεχάστε το, κύριοι υπουργοί. Σας το λέω ευθύς εξαρχής. Ξεχάστε το! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα λεφτά αυτά χρειάζονται για να καλυφθούν άλλες τρύπες», κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα