Ενωμενοι δημοσιογραφοι: ηρθε η ωρα να... ακουστεις

11:30 7/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Οι νέα παράταξη της ΕΣΗΕΑ "Ενωμένοι δημοσιογράφοι" διεκδικούν 18-19 Ιουνίου ψήφο από όλα τα κόμματα της ΕΣΗΕΑ αφού όπως υποστηρίζουν η ΕΣΗΕΑ βαδίζει στις πιο κρίσιμες εκλογές
της...
εκατοντάχρονης λειτουργίας της. Οι εξελίξεις στη χώρα είναι ραγδαίες, οι εργασιακές σχέσεις κλονίζονται συθέμελα και το δημοσιογραφικό λειτούργημα απαξιώνεται... σκοπίμως.
Και όλοι εμείς καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Ούτε τα ευχολόγια ούτε η άρνηση αποτελούν λύση.
Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να αναλάβουμε δράση.
Έφθασε η στιγμή :
Να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για το παρόν και το μέλλον της Ένωσής μας.
Να κάνουμε την υπέρβαση στις διαχωριστικές γραμμές και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Να αποτινάξουμε τις ιδεοληψίες και τις εμμονές για άσφαιρες και αναποτελεσματικές απεργιακές κινητοποιήσεις.Απεργίες που δεν συνοδεύονται από τεκμηριωμένες διεκδικήσεις και διαβουλεύσεις,υπονομεύοντας κάθε μελλοντική αγωνιστική κινητοποίηση και αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες ανέργους.
Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση των παλαιών και των νεοσυνταξιούχων, εξαιτίας της κρίσης, συναδέλφων.
Να στηρίξουμε εμπράκτως και αποτελεσματικά τους ανέργους συναδέλφους μας και αυτούς που έχουν παγιδευτεί στη ζούγκλα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Να παλέψουμε με την αντίληψη που κυριαρχεί,πως:«κάθε εργοδότης καθορίζει τον κατώτατο μισθό», εξωθώντας μας σε προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξαθλίωση.
Να αποφασίσουμε έως πότε θα ανεχόμαστε τη μαύρη και αδήλωτη εργασία στη δημοσιογραφία, την ώρα που αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των άλλων πολιτών.
Να εργαστούμε για την αποκατάσταση του κλάδου μας στα μάτια της κοινωνίας.
Διαβάστε ολόκληρη τη διακήρυξη στο enomenoidimosiografoi.gr

Η κρίση στα Μ.Μ.Ε: Οι δημοσιογράφοι ακούνε...
Η ενωτική,μεταρρυθμιστική παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» σας καλούν Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 20.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολις στο Γκάζι Πειραιώς 100 στην εκδήλωση – συζήτηση για την κρίση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την ποιότητα του Τύπου και τον ρόλο των δημοσιογράφων.

Θα μιλήσουν:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Συγγραφέας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣΚαθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ Αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Συγγραφέας

ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΛέκτορας κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣΚαθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα