Ενοχη και αμεση φυλακιση τεσσαρων για το μαρι...

15:22 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro
...EKTAKTO...Ένοχο κήρυξε την Τρίτη το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον πρώην υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Κώστα Παπακώστα, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας...
και της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας στην υπόθεση της γιγαντιαίας έκρηξης στο Μαρί τον Ιούλιο του 2011, η οποία είχε αποτελέσει κομβικής σημασίας πλήγμα στην κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.Οι Ανδρέας Νικολάου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης κρίθηκαν επίσης ένοχοι με την
κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.
Και οι τέσσερις κρίθηκαν άμεσα προφυλακιστέοι, τουλάχιστον μέχρι τις 24 Ιουλίου, οπότε και θα παρουσιαστούν εκ νέου στο δικαστήριο για να ζητήσουν, εάν το επιθυμούν, μετριασμό της ποινής τους.
Στον κ. Παπακώστα, υπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό το ΑΚΕΛ και το Δημήτρη Χριστόφια, αναγνωρίστηκε ευθύνη για την μη ασφαλή φύλαξη φορτίου ιρανικών πυρομαχικών, το οποίο εξερράγη τελικώς στις 11 Ιουλίου 2011.
Αντιθέτως, ο Μάρκος Κυπριανού, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου και ευρωπαίος επίτροπος, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της αμέλειας.
Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο και ο πρώην βοηθός αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Σάββας Αργυρού.
Πολλοί είναι οι συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί οι οποίοι βρίσκονται ακόμη έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι -μετά την απόφαση- συγγενείς των θυμάτων του Μαρί φώναζαν «Δολοφόνοι – Δολοφόνοι».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα