Εννεα συλληψεις για παιδικη πορνογραφια

13:05 19/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας κατάσχεσε η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα που δρούσε στη χώρα μας μέσω του διαδικτύου και στο οποίο ήταν...
εμπλεκόμενοι εννέα χρήστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Εννιά συλλήψεις, για παιδική πορνογραφία, έγιναν σε Αθήνα, Πειραιά,
Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης, στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού προγράμματος της Europol για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Οι οκτώ είναι Έλληνες και ο ένας είναι Γάλλος ενώ στη διερεύνηση από ειδικευμένους αξιωματικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 σκληροί δίσκοι υλεκτρονικών υπολογιστών, με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 giga.

Οι συλλήψεις ακολούθησαν την αυτόφωρη διαδικασία και οι κατηγορίες είναι για κατοχή και διάδοση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Στη σχετική πανευρωπαϊκή επιχείρηση της Europol, με την ονομασία Ikarus, έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ευρώπη, με τις οποίες επήλθαν σημαντικά χτυπήματα στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εννεα,ennea