Πακισταν: ενωπιον του ανωτατου δικαστηριου ο πρωθυπουργος

11:53 19/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι παρουσιάστηκε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου σήμερα προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες σχετικά με την άρνησή του να ανοίξει δικαστική έρευνα στην Ελβετία για διαφθορά εις βάρος του προέδρου της χώρας... Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.
Η ακρόαση διήρκεσε μία ώρα και αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου. Στην κατάθεσή του, ο Γκιλάνι δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει το δικαστήριο, αλλά θεωρούσε ότι ο πρόεδρος της χώρας απολαμβάνει ασυλίας.«Είμαι πεπεισμένος ότι (ο Ζαρντάρι) έχει απόλυτη ασυλίας εντός και εκτός εκτός της χώρας. Στο σύνταγμα,
υπάρχει απόλυτη αμνηστία για τον πρόεδρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ’αυτού», δήλωσε.Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν ακύρωσε το 2009 διάταγμα γενικής αμνηστίας που απάλλασσε μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο Ζαρντάρι από τη δίωξη σε υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίων πόρων που είχαν μεταφερθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Το Δικαστήριο είχε ζητήσει από την πακιστανική κυβέρνηση την επανεκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.Συγκεκριμένα ο Γκιλάνι αρνήθηκε να απευθύνει προς τις αρμόδιες ελβετικές αρχές την επιστολή που θα ζητούσε την επανέναρξη της δικαστικής έρευνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα