Εκτος ελεγχου η κατασταση στην αιγυπτο...

21:48 8/7/2013 - Πηγή: Fimotro
«Απορρίπτουμε την παρουσία των εκπροσώπων του Αλ Τζαζίρα στην συνέντευξη Τύπου», είπε ένας δημοσιογράφος. Επικράτησε χάος στην αίθουσα, με πολλούς από τους παριστάμενους δημοσιογράφους να φωνάζουν «το Αλ Τζαζίρα έξω», ...
ώσπου το τηλεοπτικό συνεργείο του δικτύου αποχώρησε. Οι εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας δεν παρενέβησαν.
Το Κατάρ στηρίζει σθεναρά τον Μόρσι και το δίκτυο έχει επικριθεί έντονα για την κάλυψή του, που θεωρείται ότι τάσσεται ανοικτά υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Νωρίτερα, ο μεταβατικός
ηγέτης της χώρας Άντλι Μανσούρ εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και απεύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.Ανακοίνωσε επίσης ότι συγκροτήθηκε δικαστική επιτροπή για να διερευνήσει τα γεγονότα, ενώ παράλληλα προειδοποίησε τους διαδηλωτές να μην πλησιάζουν σε στρατιωτικές ή «άλλες ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις».
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστηρίζει πως ότι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους ισλαμιστών οι οποίοι προσεύχονταν μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου κρατείται ο καθαιρεθείς πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι. Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα για εξέγερση.
Από την πλευρά του, ο αιγυπτιακός στρατός υποστήριξε ότι «ομάδα τρομοκρατών» προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ένας στρατιωτικός και τραυματίστηκαν άλλοι 40.
Keywords
Τυχαία Θέματα