Εκλογη αρχηγου απο το συνεδριο προτεινουν οι 7 "λοχαγοι"

21:38 1/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Από το : Πρώτο Θέμα
Το δικό τους στίγμα στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ και την δρομολογημένη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από τη βάση επιχειρούν να βάλουν οι 7 νέοι «λοχαγοί» του κινήματος, προτείνοντας την ανάδειξη του αρχηγού από...
συνέδριο και όχι από κάλπες σε όλη τη χώρα. Οι κύριοι Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Σωκράτης Ξυνίδης, Φίλιππος Σαχινίδης και Μανώλης Όθωνας με κειμενό τους υποστηρίζουν
ότι «δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, οργανωτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με μαζικές ψηφοφορίες σε όλη την επικράτεια. Μένουμε προσηλωμένοι στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και την εμπιστοσύνη στη λαϊκή βάση του Κινήματός μας, προτείνουμε όμως ότι στις παρούσες συνθήκες πρέπει να μετατραπεί η επικείμενη προγραμματική συνδιάσκεψη σε Θεσμικό Συνέδριο Εκλογής νέου Προέδρου».

Δίδοντας μία γεύση για το πώς θέλουν τη διαδικασία, αλλά και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, όλοι οι υποψήφιοι, έχουν ύψιστη υποχρέωση να συνθέσουν και όχι να συνδιαλλαγούν». Όπως επισημαίνουν «το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί ούτε ως αρχηγικό κόμμα, ούτε ως άθροισμα «προσωπικοτήτων». Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως άθροισμα υπογραφών. Αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει στον δρόμο της παθογένειας και της καταστροφικής εσωστρέφειας τότε ο επόμενος Πρόεδρος νομοτελειακά θα ζήσει μόνος με τους «επιτελείς» του στο άδειο πολιτικά καβούκι της Ιπποκράτους κινδυνεύοντας να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…».

Για τα σημερινά αδιέξοδα επιρρίπτουν ευθύνες σαφώς στην ιστορική ηγεσία και τα παραδοσιακά στελέχη του κόμματος τονίζοντας: «Υπηρετήσαμε όπως και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τη θέση αυτή. Αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες δεκαετιών και γενεών οι οποίες όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες για όσους κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες υπηρετώντας το πελατειακό κράτος, την μηχανική συσσώρευσης χρέους και την ατολμία. Για αυτούς που επέλεξαν την ασφάλεια της «ακινησίας» από τις επώδυνες και δύσκολες επιλογές μεταφέροντας την ευθύνη στις επόμενες γενιές». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 7 είναι σε στενή επαφή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την υποψηφιότητα του οποίου προσανατολίζονται να στηρίξουν τις επόμενες ημέρες.

Το πλήρες κείμενο των «7» έχει ως εξής:

Πολλοί τους τελευταίους μήνες έχουν επικαλεστεί τη φράση «πρώτα η χώρα και μετά η παράταξη». Υπηρετήσαμε όπως και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τη θέση αυτή. Αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες δεκαετιών και γενεών οι οποίες όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες για όσους κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες υπηρετώντας το πελατειακό κράτος, την μηχανική συσσώρευσης χρέους και την ατολμία. Για αυτούς που επέλεξαν την ασφάλεια της «ακινησίας» από τις επώδυνες και δύσκολες επιλογές μεταφέροντας την ευθύνη στις επόμενες γενιές.

Τολμήσαμε στην πρόσφατη κοινή μας δήλωση - εκφράζ
Keywords
Τυχαία Θέματα