Εγκριθηκε απο το δντ η δοση...

21:27 29/7/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου της, ύψους 1,72 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ...
μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος της χώρας.
Η εκταμίευση της δόσης του δανείου αυξάνει σε 8,24 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό που έχει χορηγήσει στην Αθήνα το Ταμείο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα στην Ουάσιγκτον το ΔΝΤ.
Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη.
Τα μέλη του ΔΝΤ ενημερώθηκαν προηγουμένως από τον επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.
Στην έκθεσή του, ο κ. Τόμσεν ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά.
Η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως τονίζεται, αναμένεται το 2014. Τέλος επαναλαμβάνεται ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί αντιπρόσωποι χωρών, όπως ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας, άσκησαν κριτική στην αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκαν ότι το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει προβλήματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγκριθηκε,egkrithike