«εμπολεμη ζωνη» το αεροδρομιο της δαμασκου

16:13 7/12/2012 - Πηγή: Fimotro

Οι σύροι αντάρτες κήρυξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού εμπόλεμη ζώνη σήμερα, προειδοποιώντας τους πολίτες και τις αεροπορικές εταιρείες να μην το προσεγγίζουν. «Οι ταξιαρχίες των ανταρτών... οι οποίες έθεσαν το αεροδρόμιο υπό πολιορκία αποφάσισαν χθες ότι το αεροδρόμιο είναι θεμιτός στόχος», δήλωσε ο Νάμπιλ αλ Αμίρ, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Δαμασκού.

«Το αεροδρόμιο είναι τώρα γεμάτο θωρακισμένα οχήματα και στρατιώτες... οι πολίτες που το προσεγγίζουν τώρα το κάνουν με δική τους ευθύνη».
Εν τω μεταξύ, συριακά κυβερνητικά στρατεύματα εστάλησαν
ως ενισχύσεις κι εξαπέλυσαν εκτεταμένη χερσαία αντεπίθεση εναντίον ανταρτών που πλησίαζαν την Δαμασκό, είπαν ακτιβιστές.
«Συριακά στρατεύματα υποστηριζόμενα από άρματα μάχης άρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να σφυροκοπούν περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες στα προάστια της Δαμασκού», δήλωσε ο Χάιταμ αλ Αμπντάλα, ένας Σύρος ακτιβιστής ο οποίος εδρεύει στην πρωτεύουσα.
Στην Ιορδανία, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν επισκέφθηκε έναν καταυλισμό σύρων προσφύγων.
Αναμένεται εντός της ημέρας να μεταβεί στην Τουρκία, όπου πρόκειται να επισκεφθεί άλλον έναν καταυλισμό σύρων προσφύγων και να συναντηθεί με την τουρκική πολιτική ηγεσία.
Σε παράλληλες εξελίξεις, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του σύρου προέδρου Ασαντ στην Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από την βία στη χώρα, που γειτονεύει με τη Συρία, να αυξηθεί στους 12 από την Τρίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα