Στηριξη της «αποστολης» προς τους ανασφαλιστους εμπορους και τις οικογενειες τους

15:34 7/12/2012 - Πηγή: Fimotro

Πρόγραμμα στήριξης των παιδιών και των οικογενειών των ανασφάλιστων εμπόρων ανακοίνωσε σήμερα ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Σύμφωνα με την «Αποστολή», από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης... κι έπειτα, περίπου 60.000 έμποροι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στερούνται τόσο οι ίδιοι όσο
και οι οικογένειές τους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

«Οι άνεργοι επιχειρηματίες αποτελούν μία ιδιαίτερη κοινωνικά ευπαθή ομάδα, αφού πρόκειται για πολίτες οι οποίοι δεν απολαμβάνουν καμία υποτυπώδης κοινωνική μέριμνα, ενώ η ψυχολογική και οικονομική τους κατάρρευση αποτελεί μείζον ζήτημα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειες τους, οι οποίες με τη σειρά τους ζουν με την ανασφάλεια και το φόβο» υπογραμμίζει η «Αποστολή».
Το πρόγραμμα στήριξης των ανασφάλιστων εμπόρων, όπως αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή παρουσία του Αρχιεπισκόπου, του Προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλειου Κορκίδη, του δημάρχου Καλλιθέας Κωνσταντίνου Ασκούνη και του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνου Δήμτσα, έχει ως κύριο άξονα τη δημιουργία ενός πλαισίου προστατευτικών ενεργειών.
Οι εν λόγω δράσεις είναι οι ακόλουθες:
Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Καλλιθέα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και την ΕΣΕΕ για την παροχή τροφίμων στις οικογένειες των ανασφάλιστων εμπόρων.Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.Ενισχυτικά μαθήματα σε παιδιά.Δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας.Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα λογιστικής διαχείρισης.Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ανασφάλιστους εμπόρους.Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε, «Βρισκόμαστε δίπλα σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους ανασφάλιστους εμπόρους και τις οικογένειες τους. Θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις ανάγκες τους και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε διέξοδο στα προβλήματα τους. Η ''Αποστολή'' αναλαμβάνει μια σειρά από δράσεις με ακριβώς αυτό το σκοπό. Δεν θέλουμε να βλέπουμε κανένα να υποφέρει, η Εκκλησία θα τους συμπαρασταθεί και θα συμπορευτούμε στην καθημερινή βιοπάλη συνανθρώπων μας που έχει πληγεί η αξιοπρέπεια τους που είναι αγωνιστές της ζωής, ωστόσο οι αντιξοότητες και τα δεινά της οικονομικής κρίσης δεν τους άφησαν περιθώρια για αξιοπρεπή διαβίωση. Απλώνουμε το χέρι εκεί που χρειάζεται».
Keywords
Τυχαία Θέματα