''εαν δε γινει αξιολογηση των δομων θα ξαναφτασουμε σε οριζοντιες περικοπεσ''...

21:41 8/8/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ...
Η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα πρέπει να γίνει όχι επειδή κάποιοι μας το ζητούν, αλλά γιατί πρέπει να γίνει, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, μιλώντας ...
στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο δήμου με ιδανικές δομές και μετά να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση. Να δούμε πόσο προσωπικό χρειάζεται για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι δήμαρχοι έχουν καταλάβει ότι αυτό πρέπει να γίνει και η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.
Σημείωσε
ωστόσο ότι δεν μπορούμε να τεθούν τα ίδια κριτήρια σε όλους τους δήμους. «Ένας νησιωτικός δήμος δεν έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα που έχει ένας αστικός δήμος ή ένας ορεινός δήμος. Αν δεν γίνει καταγραφή ώστε να δούμε τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν, κανείς δεν μπορεί να πει πόσοι θα φύγουν ή πόσοι θα μείνουν», εξήγησε.
Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την άποψή του ότι «οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες» και προειδοποίησε ότι εάν δεν γίνει η αξιολόγηση των δομών, τον Δεκέμβριο θα ξαναφτάσουμε σε οριζόντιες περικοπές, όχι μόνο στους ΟΤΑ αλλά και στο Δημόσιο».
Σε ερώτηση για το εάν έχει ευθύνες ο τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν κάνω τον εισαγγελέα και να μοιράζω κατηγορίες δεξιά και αριστερά». «Έχω κληθεί να εφαρμόσω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και αυτό θα προσπαθήσω να το κάνω πράξη. Λίγο ενδιαφέρει τι έγινε πριν», τόνισε. Συμπλήρωσε δε ότι «η συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ ήταν πολύ σημαντική στην τρικομματική κυβέρνηση.
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα το οποίο έχει αναλάβει». «Οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Υπάρχουν τα πρώτα αχνά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Αυτήν τη στιγμή η οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία πιστεύω ότι θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και θα μας έφερνε πολύ πίσω», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα