''δυο μηνες πριν γνωριζαν οτι ο βλαστος προκειται να αποδρασει''...

16:50 19/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Τις κατηγορίες για συμμετοχή του στο κύκλωμα εκβιαστών αρνείται ο Φραγκίσκος Ραγκούσης...
μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δύο μήνες πριν γνώριζαν ότι ο Βλαστός πρόκειται να αποδράσει και υπάρχει και έγγραφο. Το έγγραφο αυτό καταθέτω
εγώ στην ανάκριση που γινόταν και το δημοσιοποιώ, ρωτώντας το υπουργείο, "γιατί, αφού ξέρατε ότι ο Βλαστός πρόκειται να αποδράσει, δεν λάβατε κανένα μέτρο;"».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Αυτό, λοιπόν, το χαρτί το οποίο δημοσιοποίησα και κατήγγειλα εγώ και έθετα ερωτήματα στο υπουργείο, μου λένε ότι εγώ το είχα από πριν και το έδωσα στο Βλαστό. Ήταν ένα έγγραφο του υπουργείου, το οποίο έλεγε ότι ο Παναγιώτης Βλαστός θα αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές».

Ο κ. Ραγκούσης έδωσε συνέντευξη και στα Παραπολιτικά FM υποστηρίζοντας ότι «το θέμα να παρουσιάζονται ότι οι φυλακές μέσα είναι στο σύνολό τους μια εγκληματική οργάνωση που υπάρχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι τα παίρνουν, που υπάρχουν επίορκοι οι οποίοι κάνουν αυτά είναι πράγματα τα οποία δημιουργούν μια επικινδυνότητα χωρίς να υπάρχει» ενώ αναρωτήθηκε: «Μπορούμε να την φέρουμε την επικινδυνότητα αυτή στα πραγματικά της πλαίσια με ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη; Ή αυτοί οι άνθρωποι πριν φτάσουν στα δικαστήρια θα έχουν δικαστεί; »

Για την εμπλοκή Τσοχατζόπουλου σημείωσε ότι «δεν μπορεί ενόψει κάποιων καταστάσεων που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και ιδιαίτερα προεκλογικά να βάλουμε μια κρεατομηχανή και να τα αλέσουμε όλα . Όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν».

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση ή απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις και άλλα τέτοιου επιπέδου κακουργήματος, όπως η πλειονότητα των μελών του κυκλώματος, αλλά μόνο για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε δωροληψία.
Keywords
Τυχαία Θέματα