Στα προθυρα του λουκετου οι κυπριακες αερογραμμες...

15:45 18/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Στην ανεργία πέρασαν 203 υπάλληλοι των Κυπριακών αερογραμμών, οι οποίοι έλαβαν τη Δευτέρα επιστολές απόλυσης, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα του λουκέτου...
Αν και αρχικά η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί «χαριστικές αποζημιώσεις» για όσους απολυθούν, αργότερα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αποζημιώσεις. Τα χρήματα επρόκειτο να βρεθούν από πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας καθώς η Ε.Ε απαγορεύει την ενίσχυση των ημικρατικών οργανισμών από τα κρατικά ταμεία.

Σήμερα το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών τυγχάνει μελέτης από την κοινοβουλευτική
επιτροπή Οικονομικών η οποία συνέρχεται εκτάκτως. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κυπριακού κρατικού αερομεταφορέα έχουν αποφύγει τη λήψη απεργιακών μέτρων και τη Πέμπτη θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα καλέσουν τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε άμεσο κλείσιμο την εταιρεία και στην ανεργία και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Keywords
Τυχαία Θέματα