Δωρεαν τροφιμα σε 800.000 δικαιουχους

09:32 1/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες για το 2013, θέτει από σήμερα Παρασκευή σε εφαρμογή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 25 εκατ. ευρώ...
και τα πρώτα διανεμόμενα προϊόντα είναι τα ζυμαρικά και η κεφαλογραβιέρα με πρώτο σταθμό διανομής το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μαρούσι.
Το σύνολο των δικαιούχων του προγράμματος θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ εμπλέκονται περισσότεροι από χίλιοι φορείς (κοινωνικοί εταίροι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) για την υλοποίηση, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων
και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη τη χώρα.
Για την απρόσκοπτη και με πλήρη διαφάνεια διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας το ΥπΑΑΤ, όπως είχε εξαγγείλει ο υπουργός κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, προχώρησε στο χωρισμό της χώρας σε τρεις γεωγραφικές ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής, ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τους δικαιούχους.
Η συμμετοχή ήταν πολύ πιο διευρυμένη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυμένος, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσες υποψήφιες εταιρείες, και όπως αναφέρθηκε δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής και σε εταιρείες μικρότερου οικονομικού μεγέθους, σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Πέραν από το όφελος των τελικών δικαιούχων που χρήζουν υποστήριξης, η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, καθώς η διάθεση ελληνικών προϊόντων, αξίας 25 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, επηρεάζει θετικά σημαντικούς παραγωγικούς φορείς της χώρας, όπως τις παραγωγικές μονάδες, τις επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης των γεωργικών προϊόντων που διανέμονται, τις μεταφορικές και άλλες επιχειρήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα