ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

22:31 19/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Άτυπη Διυπουργική Επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνεδρίαση μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Λ. Κατσέλη, και... Επικρατείας Χ. Παμπούκης.
Αντικείμενο της άτυπης συνεδρίασης ήταν τα χρονοδιαγράμματα για την εκκίνηση αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.Μετά το Πάσχα
αναμένεται να προσληφθούν οι σύμβουλοι για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.Βάσει των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, θα προχωρήσουν, μεταξύ άλλων, η πώληση ποσοστού του ΟΤΕ εντός του έτους, η πώληση έως 31% της ΔΕΠΑ το 2011, η πώληση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΛΑΡΚΟ εφέτος, η διάθεση μετοχών έως 17% της ΔΕΗ το 2012 (με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου και του μάνατζμεντ), καθώς και η πώληση ολόκληρης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ. Από το όλο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προσδοκόνται έσοδα ύψους 15 δις. ευρώ έως το 2013 και συνολικά 50 δις. ευρώ έως το 2015. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν επίσης το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού, αλλά και το ενδιαφέρον της γαλλικής Paris Mutuel Urbain για τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος.

Σύσκεψη για τον τουρισμό
Σύσκεψη για θέματα τουρισμού πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή των υπουργών Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη, Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα