''διοικητικη συνενωση και οχι κλεισιμο μοναδων του εοπυυ''...

Κινητικότητα θα υπάρξει στον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο αυτό που συζητείται είναι διοικητική συνένωση και όχι κλείσιμο μονάδων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης...

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι στόχος
είναι η δημιουργία μίας ενιαίας, δημοσίου χαρακτήρα δομής παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
«Καλό είναι αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει με τη συνεργασία και την παρουσία του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και όχι με το να είναι απέναντι. Τους καλώ λοιπόν να έρθουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους» δήλωσε.
Όταν ολοκληρωθεί από την αρμόδια επιτροπή η αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, θα την παραδώσει στους γιατρούς με στόχο να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για τους πολίτες, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη που έχουν έναντι των πολιτών, δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. «Από την άλλη δεν μπορώ να τους απαγορεύσω το συνταγματικό τους δικαίωμα. Λαμβάνουν και εκείνοι τις ευθύνες τους έναντι των πολιτών» πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το γραφείο του είναι ανοιχτό, τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και δεν καταλαβαίνει πώς μπορεί να εξαγγέλλεται μια απεργία επαναλαμβανόμενη «ενώ ακόμα δεν έχουμε καν το οριστικό σχέδιο».
Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης, δήλωσε ότι κάθε αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις. «Σημαίνει ενδεχομένως απολύσεις για κάποιους οι οποίοι κρίνεται ότι δεν χρειάζονται για αυτή τη δουλειά» διευκρίνισε.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε πως θα κλείσουν για 15 ημέρες οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η όποια διοικητική μεταβολή γίνει θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κλείσουν ούτε για ένα 24ωρο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα