''δημιουργουνται συνθηκες αξιοπιστιας για την κυπρο''...

08:54 30/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Η συστηματική προσπάθεια και η επαρκής επιχειρηματολογία, αλλά και η συνέπεια στα συμφωνηθέντα σε σχέση με την δανειακή σύμβαση, δημιουργούν συνθήκες αξιοπιστίας, δήλωσε ο Κύπριος...
κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην συμπερίληψη στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ειδικής αναφοράς για οικονομική στήριξη της Κύπρου.
Η πρόσθετη βοήθεια που συμφωνήθηκε, είπε ο κ. Στυλιανίδης,
προσφέρει τη δυνατότητα σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο να γίνουν διαβουλεύσεις, ώστε η Κύπρος να αντιμετωπιστεί, όπως και οι υπόλοιπες χώρες που τυγχάνουν χρηματοδοτικής στήριξης.
Αυτό που έχει σημασία, τόνισε, είναι ότι με αυτή την απόφαση, προσφέρεται η δυνατότητα να διεκδικηθούν κονδύλια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, σε βαθμό που να προσφέρουν ρευστότητα την επόμενη κρίσιμη περίοδο, πράγμα, σημείωσε, που τόσο πολύ χρειάζεται η κυπριακή οικονομία .
Αναφερόμενος στη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, την προσεχή Τετάρτη, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτό δείχνει ότι γίνεται αποδεκτή η επιχειρηματολογία και αναγνωρίζεται το θέμα των πρακτικών δυσκολιών σε κάποια σημεία εφαρμογής της δανειακής σύμβασης.
Ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι ήδη ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δώσει οδηγίες να ετοιμασθούν σενάρια για την επίλυση των πρακτικών δυσκολιών, τα οποία θα παρουσιασθούν από τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, η οποία σταδιακά να δίνει λύσεις σε αυτά τα πρακτικά προβλήματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα