Διευκολυντικη αποφαση υπερ δανειοληπτριας στην κρητη

21:17 17/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Σημαντική απόφαση διευκόλυνσης υπερχρεωμένου καταναλωτή, ελήφθη από δευτεροβάθμιο δικαστήριο στην Κρήτη. «Για πρώτη φορά, δευτεροβάθμιο δικαστήριο... της χώρας, (το Πρωτοδικείο Χανίων), δικαιώνει δανειολήπτρια που προσέφυγε σ’ αυτό, ζητώντας βελτίωση της απόφασης του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Χανίων)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Η απόφαση ελήφθη για δανειολήπτρια εκπαιδευτικό και μητέρα ενός παιδιού, με μηνιαίο
μισθό το 2011 905 ευρώ, με επιπλέον μηνιαίο εισόδημα 100 ευρώ από εκμίσθωση ενός δωματίου. Η δανειολήπτρια είχε χρεωθεί σε επτά τράπεζες με αρκετά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και χρέος επαγγελματικό σαν εγγυήτρια), με συνολικό χρέος 115.946,11 ευρώ.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο εκτίμησε ότι το πραγματικό κόστος διαβίωσης της μητέρας και του παιδιού, ήταν 700 ευρώ, σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο που το είχε τοποθετήσει στα 500 ευρώ. Μεταξύ των δικαστηρίων υπήρχε διαφορά και στην περίοδο χάριτος, με το δευτεροβάθμιο να ορίζει διετία, ενώ το πρωτοβάθμιο ένα έτος.
Η εμπορική αξία του ακινήτου ορίστηκε στα 120.000 ευρώ από το πρωτοβάθμιο και σε 93.500 ευρώ από το δευτεροβάθμιο, καλώντας τη δανειολήπτρια να καταβάλει το ποσό που χρωστά σε 228 δόσεις των 400 ευρώ/μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα