Δεσμευτηκαν οι λογαριασμοι συνεργατων του τσοχατζοπουλου

13:43 13/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Δεσμεύθηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά από απόφαση των αρμόδιων ανακριτικών αρχών. Στο πόρισμά τους οι αρμόδιοι εισαγγελείς καταλογίζουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο τεράστια ποσά από τις...
συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία
εν συνεχεία μετέτρεψε κυρίως σε ακίνητα.

Βασικές πηγές χρηματοδότησης φέρονται να είναι οι συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων ΤΟΡ Μ1, αλλά και οι συμβάσεις ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2.

Οι εισαγγελείς εμφανίζουν τον πρώην υπουργό ώς φοροφυγά και άτομο που αγνοεί τους νόμους του κράτους πολλούς από τους οποίους εισηγήθηκε ή ψήφισε ο ίδιος.

Το πόρισμα επίσης αποδίδει σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς φέρονται να είχαν ιδρύσει τρεις Off shore εταιρίες με πραγματικό ιδιοκτήτη τον πρώην υπουργό.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης προφυλακίσθηκε ο Αστέριος Οικονομίδης, μετά την απολογία του στον ανακριτή, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Οι άλλοι τρεις συνεργάτες του πρώην υπουργού πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Πρόκειται για τη λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, το στενό συγγενή του, Νικόλαο Ζήγρα και τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα παραμείνει κρατούμενος έως τη Δευτέρα οπότε και θα απολογηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα