Δεν εχει εντοπιστει ο "εκατομμυριουχοσ" βουλευτης

12:02 25/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Δεν προκύπτει -μέχρι στιγμής- ο βουλευτής-φάντασμα που τον Μάιο του 2011 έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν διενεργήσει οι ορκωτοί λογιστές της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου των...
«πόθεν έσχες» των βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλοκαταθέτης βουλευτής δεν εμφανίζεται στις φορολογικές δηλώσεις των βουλευτών που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή και αφορούν τη χρήση του 2010 και τις όποιες μεταβολές που έγιναν μέχρι τη μέρα που κατατέθηκαν, εντός του Ιουνίου του 2011.
Τα εμβάσματα που έχουν διαπιστωθεί να υπάρχουν αφορούν ποσά από 100.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ και σύμφωνα με τα παραστατικά που εμφανίζονται είναι νόμιμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε μερικές περιπτώσεις που οι εκροές στο εξωτερικό είναι μεγάλες, είναι σε ονόματα συζύγων πολιτικών και απόλυτα δικαιολογημένες καθώς έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Πάντως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου Βαγγέλης Αργύρης, σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί μέσα από τη διασταύρωση στοιχείων ο βουλευτής, τότε θα κληθεί ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Π. Νικολούδης, να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. «Σε κάθε περίπτωση, αν το έχει δηλώσει το ποσό ο βουλευτής, τότε είναι νόμιμο αλλά όχι και ηθικό. Αν δεν το δήλωσε όμως, τότε δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος περί ?πόθεν έσχες? και η υπόθεση θα σταλεί στον εισαγγελέα Εφετών προς περαιτέρω διερεύνηση», προσέθεσε ο κ. Αργύρης. Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής λέγοντας ότι, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής κατά του «βρώμικου χρήματος», που έχει προβεί και στη σχετική αποκάλυψη, η εξαγωγή των χρημάτων έχει γίνει «με νόμιμη διαδικασία». Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, ο οποίος είπε πως «από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Οποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».
Keywords
Τυχαία Θέματα