Νοβοτνι: δεν θα τρεχουν συνεχεια προγραμματα βοηθειας προς την ελλαδα

11:58 25/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα έχει πιο θετική επίδραση στην ανάκαμψη της οικονομίας εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην κρατική αυστριακή ραδιοφωνία, ο διοικητής της αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του... διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι. Ο Ε. Νοβότνι επισήμανε ότι ο ίδιος ελπίζει
σε μια βελτίωση της κατάστασης στο δεύτερο μισό του 2012, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρξει μια απεριόριστη ακολουθία από προγράμματα βοήθειας.
Υπενθύμισε επίσης ότι τα πακέτα βοήθειας συνδέονται με μια σειρά από όρους, οι οποίοι δεν αποτελούν, όπως είπε, ένα «δημοσιονομικό σαδισμό», αλλά θα πρέπει να βελτιώσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές. Ολα αυτά, χρειάζονται κάποιον χρόνο, πρόσθεσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή τη φορά «θα γίνει σοβαρή προσέγγιση».

Τόνισε ακόμη ότι, πέρα από τη συζήτηση για την εξοικονόμηση πόρων, πρέπει να γίνει συζήτηση για την ανάπτυξη, και σε αυτή, όπως διευκρίνισε, συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση ελκυστικού κλίματος για επενδυτές, μαζί με τις ανάλογες δομές κόστους. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πεπεισμένος πως, εάν απομακρυνθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, η Ελλάδα μπορεί να είναι ελκυστικός χώρος δραστηριοποίησης, για παράδειγμα, για προμηθευτές τμημάτων αυτοκινήτου.

Μιλώντας στη Λέσχη Οικονομικών Συντακτών στη Βιέννη, ο Νοβότνι επανέλαβε την εκτίμηση ότι το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, θα έχει θετικά αποτελέσματα, αρκεί όπως είπε, να εφαρμοστεί και μια σειρά όρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα