''δεν διεπραξα καμια παρανομια''...

18:59 3/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Εξηγήσεις με γραπτό υπόμνημα έδωσε σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος κλήθηκε...
από την εισαγγελέα να καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος (κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση).

Η κλήτευση του δικηγόρου αφορά σε φαξ που φέρεται να εστάλη από το γραφείο του με αποδέκτες κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας. Με το φαξ
καλούνταν οι κρατούμενοι σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Φραγκίσκος Ραγκούσης είναι δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά από άδεια που ζήτησε και έλαβε.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε παραγγείλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αφού πρώτα διαπιστώθηκε πως το κείμενο έφυγε με φαξ από το γραφείο του κ. Ραγκούση με αποδέκτες τον εξάδελφο του διαβόητου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και ήδη νεκρού, Μ. Κόλα και έναν Έλληνα ισοβίτη.

Τώρα, στο υπόμνημα που κατέθεσε στην εισαγγελέα ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει σύμφωνα με πληρηφορίες ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη δραστηριότητα. Ακόμη, φέρεται να επισημαίνει πως το κείμενο έχει συνταχθεί από ομάδα κρατούμενων που αντιδρούσαν στο νομοσχέδιο περί δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας, το οποίο και διαβίβασε σε κρατούμενους στις φυλακές Κέρκυρας που του το ζήτησαν.

Ακόμη, ο δικηγόρος φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ποτέ δεν προέβη σε καμιά εγκληματική δραστηριότητα και ποτέ δεν επιχείρησε να δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στους πελάτες του και τη Δικαιοσύνη. Προς ενίσχυση δε των ισχυρισμών του φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του ότι έπεισε τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό να παραδώσει το όπλο του τον Δεκέμβριο του 2011, όταν αυτός κρατούσε ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους στις φυλακές Κορυδαλλού.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα